Niğde merkez ve işlek caddelerinde geçtiğimiz Cuma gününden bu yana hafta sonu olması sebebiyle de özellikle akşam saatlerinde dikkat çeken yoğunluk oluştu. Sosyal mesafenin unutulduğu cadde ve meydanda bazı vatandaşların ise uyarı ve Niğde’de maske takmanın zorunlu olduğu durumda bile maske takmadığı görüldü.

Valilik yeniden uyardı, vatandaş ise daha fazla denetim ve daha ağır cezalar istiyor. Hemen hemen her yerde maskesini takan ve sosyal mesafe kurallarına dikkat eden vatandaşlar, kuralları umursamaz şekilde çiğneyenlere karşı ise “Görünen o ki bazı vatandaşlar Niğde’de ne uyarıları ne zorunlu dahi olsa kuralları ve maskelerini takmıyor. Ağız ve burunlarına olması gereken maskeler ya kolların ya çene altlarında takılı. Bir kısmı ise yanında dahi maske bulundurmuyor” dediler.

Bilindiği üzere, Niğde'de yeni tip korona virüs (Covid19) tedbirleri kapsamında 1 Temmuz'dan itibaren Niğde Valiliği bir açıklama yapmış ve maske takmak zorunlu hale getirildiğini duyurmuştu. Bu uyarıya kulak asan vatandaşların yanı sıra hatırı sayılır sayıda da vatandaşı bu tür uyarılara halen uymamaya devam ettiği gözlemlendi. Hafta sonu havanında oldukça açık ve sıcak olmasını fırsat bilen vatandaşlar Niğde’de Cadde, sokak, piknik alanı, kafeler ve parklar gibi birçok yeri doldurdu. Bu sırada sosyal mesafe kuralları neredeyse yok sayılırken uymaya alışanların sayısı oldukça az olduğu görüldü.

VALİLİK YENİDEN UYARI YAYINLADI

Niğde’de maske takmanın alınan karar ile zorunlu olduğunu, sosyal mesafe kurallarına özenle dikkat edilmesi gerektiğini ve uymayanlar hakkında da sıkı denetimler yapılarak cezai işlem uygulanacağını duyurdu. Bu duyuru pek işe yaramamış olacak ki, Niğde’de hayat bir önceki günden hatta bir önceki hafta ve aydan farksızdı.

İŞTE NİĞDE VALİLİĞİNİN HAFTASONUNDA YAPTIĞI UYARI

Niğde Valiliği vatandaşın sağlığı için alınan tedbirlere uyulması konusunda oldukça ciddi mücadele verirken Hafta sonu bir uyarı yayınladı ve yayınlanan uyarıda şu ifadelere yer verildi: KIYMETLİ NİĞDELİLER; Bilindiği üzere ilimiz genelinde maske takmak artık bir zorunluluktur. Ancak bu yasağa tam olarak uyulmadığı, buna paralel olarak da ilimizdeki vakaların hızla artışa geçtiği gözlemlenmektedir. İlgili birimlerimiz ile denetimler sıklaştırılacak olup, maske kullanımına uymayan vatandaşlarımız idari para cezası uygulanacaktır. Lütfen maske kullanmaya ve sosyal mesafe kulalarına uyalım”

VATANDAŞ DAHA FAZLA DENETİM İSTİYOR

Kurallar harfiyen uyan ve çevresindeki vatandaşları da bu konuda uyaran birçok vatandaş, Niğde Genelinde uygulanması gereken kurallara karşı denetimlerin artırılmasını, başka bir kimsenin diğer vatandaşların sağlığını tehlikeye atmasını kabullenmediklerini bunun toplum suçu olduğunu ve kasten gerçekleştiğini belirterek, cezalarında ağırlaştırılmasını istediler. Vatandaşlar “Görünen o ki bazı vatandaşlar Niğde’de ne uyarıları ne zorunlu dahi olsa kuralları ve maskelerini takmıyor. Ağız ve burunlarına olması gereken maskeler ya kolların ya çene altlarında takılı. Bir kısmı ise yanında dahi maske bulundurmuyor” dediler.

Editör: TE Bilişim