Niğde İmam Hatip Lisesi’nin ve yurdunun kaloriferleri yanmayınca öğrenciler buz gibi havada ders yapmak zorunda kalıyor. Öğrenci ve velilerin durumdan şikayetçi oldukları belirtilirken, okul yönetiminin de kazanların değiştiğini, kaloriferlerin de 10 Aralık’ta yanacağını söylediği ifade edildi. Yurtta kalan öğrencilerin, 'ısınamıyoruz' talebine karşılık yöneticilerin ‘evlerinize gidin’ cevabını verdiği iddia edildi. 

Haber: Enes Can ÖZMEN - CİHAN Haber Ajansı Niğde

    İsmini vermek istemeyen öğrenciler, köylerinin 80 kilometre uzaklıkta bulunduğunu belirterek her gün gidiş geliş yapmalarının imkansız olduğunu söyledi. Gece üç-dört battaniyeye sarılıp yattıklarını belirten öğrenciler, bir çok arkadaşının soğuklar nedeniyle hasta olduğunu vurguladı. 

    Çocuklarını okumaya gönderdiklerini söyleyen veliler ise evlatlarının okulda hastalanmalarından korktuklarını, bir an önce bu sorunun giderilmesini istedi. 

    Konuyla ilgili okul yöneticileri açıklama yapmaktan kaçınırken Türk Eğitim Sen Başkanı İhsan Uğraş, İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun kaloriferlerinin yanmadığına dair velilerin kendilerini bilgilendirdiğini aktardı. Konuyu araştırdıklarında özellikle pansiyonun kaloriferlerinin yanmadığını, hatta tuvaletlerinin de tadilatta olduğunu öğrendiklerini aktaran Uğraş, “Çocuklarımız ne kadar kaliteli eğitim görürlerse ülkenin geleceği o kadar parlak olur. Bu tür olumsuzluklar eğitim öğretimi de haliyle etkilemektedir. Öğretmen atamaları ve tadilatların yaz tatilinde yapılması, eylül ayında okullar hazır olması gerekmektedir. Ama görüyoruz ki çoğu okulumuzda tadilat var." diye konuştu.

    İmam Hatip Lisesi’nde 10 Aralık‘a kadar kaloriferlerin yanmayacağı, doğalgaza dönüşümün devam edeceğinin bilgisini aldıklarını kaydeden Uğraş şöyle devam etti: "Niğde soğuk bir memleket. Oradaki yavrular bizim, onları anneleri babaları öğretmenlere emanet ediyor. Emanete ihanet olmaz. Bu çocuklarımız böyle devam ederse 10 Aralığa kadar belki de hastalanacak, derslerinden geri kalacak. Böyle bir ortamda ders çalışmaları ne kadar sağlıklı olur, bunların düşünülmesi lazım. Okul yöneticisi arkadaşlarımız ‘isteyen köyüne gitsin’ diye bir ifade kullanmış. Hiç kimsenin yavrularımıza 'köylerinize gidin' deme hakkı ve yetkisi yoktur. Bu yavrularımız okullarında eğitim öğretimine devam etmek zorundadır. 12 yıllık eğitim zorunludur, kimse çocuklara hadi evinize gidin, köyünüze gidin diyemez. Bir an önce bu olumsuzluğun düzeltilmesi gerekir."
 
Editör: TE Bilişim