Engelliler Haftası dolayısıyla Niğde’de ilk kez düzenlenen “Özel Çocuklara Özel Şenlik”te engelli çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlendiler.
 
Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Niğde’de ilk kez düzenlenen ve Türkiye’de de bir ilk olma özelliği taşıyan şenlikte amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti. Eser, “Bir haftadır yaptığımız etkinliklerle engelli öğrencilerin diğer akranlarından çok farklı olmadıklarını, onların da hayatın içinde olduklarını kamuoyuna hissettirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
 
Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Saruhan Eğitim Uygulama Okulu bahçesinde düzenlenen “1. Engelliler Bahar Şöleni” ve engelli öğrencilerin hazırladığı resim ve el işi sergisine Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara, Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, Şube Müdürleri Ali Karaköse, Yakup Yılmaz, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.
 
Saruhan Eğitim Uygulama Okulu, Hüdavent Hatun İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ve Özel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin öğrencilerinin şiir, müzik, halk oyunu gösterileri büyük alkış aldı.
 
“Engelliler hayatın içinde”
Türkiye’de 8,5 milyon engellinin bulunduğuna vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Niğde’de özel eğitime büyük önem verdiklerini belirterek; “İki yıldan beri Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde düzenlenen Eğitim Her Engeli Aşar projesi ilimizde başarıyla yürütülmektedir. Bu proje kapsamında engellilerin hayattan soyutlanmaması, onların da hayatın içinde yer alması için çalışmalar yaptık. Bu şenlik de Niğde’de bir ilk olma özelliğinin yanında zannederim Türkiye çapında da bir ilk olma özelliğini taşıyor. Şenliğin düzenlenmesinde katkıları olan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
 
“Bu bir lütuf değil, insan hakkıdır”
Eğitim Her Engeli Aşar İl Koordinatörü, Beyaz Ay Derneği Niğde Şube Başkanı ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan da engelli olmanın okumaya ve sosyal hayata katılmaya engel olmadığını söyleyerek, engellilere sunulan imkanların bir lütuf değil, insan hakkı olduğunu vurguladı.
 
Engelli vatandaşların korunmaya muhtaç, mağdur olarak görülmelerinin artık geride kaldığını belirten Alkan, “Artık engellilerin önündeki engelleri kaldırma zamanıdır. Özürlüler yasasında 2012 yılının sonuna kadar tüm kamu kuruluşları engellilerin hayat standartına uygun düzenlemeleri yapmak zorundadırlar. Bizler engellilerin hayatın içinde yer alması için hemen düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz bu etkinliklerle bir kamuoyu oluşturduğumuza inanıyoruz. Etkinliklere katılan engelli öğrencilerimize madalya ve katılım belgesi verdiğimiz zaman, gözlerindeki mutluluk ışığı bize verilmiş en önemli ödüldü. Bu etkinliklerde hem aileler, hem de engelli insanların ne kadar mutlu olduklarına yakinen şahit olduk. Onların mutluluğu bizi de son derece mutlu etti” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim