Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez hazırlanan Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayına Niğde’den ve başka illerden sunum yapıldı.

 

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı” na Niğde Valisi Âlim Barut, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Durak, İsmail Karacan, Yusuf Tüfekçi, Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

İstiklal Marşı ve Saygı Durusu ile başlayan program Niğde Üniversitesi’nden gelen akademisyenler tarafından oturum başkanlığı yapılarak, gün boyu üç oturumda gerçekleştirildi.

 

Çalıştay’a katılan Niğde Valisi Alim Barut, “Eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan yorucu bir süreç olmakla birlikte bir toplumun gelişmesinde ve ilerlemesindeki en önemli hususlardan biridir. Bu sebeple eğitimdeki kalitemizi üst sıralara çekme çaba ve gayretiyle her alanda çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Değerli konuklarımız, "Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır. “ sözünden yola çıkarak ilimizde son yıllarda yapılan çalışmalar başarı grafiğimizi her geçen yıl üst sıralara doğru yükseltmektedir. Bu başarının her alanda artarak devam etmesi yeniliklere açık olmakla elde edilir. Eğitimde daima bir sonrasını görmek zorundayız. Dünyada gerçekleşen her yeniliği takip etmek, uygulamak hatta dünyaya örnek olabilecek uygulamalara imza atmak zorundayız. Çünkü eğitim adına yaptığımız ve yapacağımız her şey geleceğimizin şekillenesini sağlayacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen önümüzdeki yıllarda da ulusal düzeyde yapılması planlanan Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayında emeği geçen herkese teşekkür eder başarılarının devamını dilerim.” dedi. 

 

Çalıştay ile ilgili bir değerlendirmede bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Bu yıl ilk kez hazırlanan Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı için buradayız. Çalıştayımıza il içinden ve il dışından 15 sözlü, 18’de poster sunumu yer alıyor. Çalıştaydaki amacımız, eğitimde uygulanmış ve olumlu sonuçlar almış olan projeleri, tasarımları, uygulamaları ve yöntemlerin tanıtımını yaparak eğitim öğretime aktarımını sağlamaktır. Eğitim çaba sarf edilmesi gereken bir konudur. Özellikle gelişen dünyada eğitim vazgeçilmez bir unsur haline gelmiştir. Bu sebeple biz Niğde İl milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimin bu önemini, en merkezi okulumuzdan, en uzaktaki birleştirilmiş sınıfımıza kadar, öğrencilerimizden velilerimize kadar, eğitimin gönüllü neferleri olan öğretmenlerimizden eğitim liderleri okul müdürlerimize kadar tüm fertlerimiz bir bütün olduk ve vazgeçilmezimiz eğitimin her zaman daha ileriye gitmesi için gayret sarfediyoruz. Bu gayretlerimizin sadece kendi içimizde kalmaması ve ülkemizin eğitimine katkı sağlayabilmesi ümidiyle yaptığımız örnek çalışmaları bir çalıştayla kamuoyuna sunmak istedik ve bu çalıştayı planladık. Bu yıl ilk kez yapılmasına rağmen katılımın yüksek olması bizleri sevindirdi. Bu programın hazırlık aşamasından sonuna kadar emeği geçen başta Milli Eğitim Müdür Yardımcım Mehmet Ali Durak’a ve ekibi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca sunumları ve posterleri ile Çalıştaya katılıp bilgilerini bizlerle paylaşan eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Eğitimdeki iyi uygulamaları paylaştıkça çoğaltabiliriz.” diyerek konuştu.

 

Kendisi de eğitimci olan Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ise eğitimin süreç içindeki gelişimi ve etkenleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda eğitim üzerinde yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların sonuçları ve ileride uygulanacak stratejiler üzerine konuştu.

 

Konuşmalar sonrasında Çalıştay üç oturumda gerçekleştirildi. Birinci oturum Yrd. Doç. Dr. Mehmet Mutlu tarafından başlatıldı. Bu oturumda Ahmet Arıtürk, Üstün Yeteneklilerin Eğitiminde Bilsemler konusu ile, Ahmet Doğan, Tarih Öğretiminde Yerel Tarih, Ahmet Saltık, Öğrenci Sosyalleşmesi ve Akademik Başarıya Etkisi, Ahmet Türkan, Elektrik Ünitesinin Öğretilmesinde Animasyon Etkisi ve Aykan Kayı, Madalya 5000 sunumları ile gerçekleşti.

 

Öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturum ise Yrd. Doç. Dr. Murat Özel başkanlığında başladı. Bu oturumda ise Bayram Özer, Birlikte Yönetiyoruz, Buket Akyol, Değerler Eğitimine Tarihsel Bakış, Hilal Çapkıner, Dil Bilgisi konularının Hikayelerştirilmesi, Hüseyin Akgümüş, Akran Arabuluculuğu, Levent Yoylu, Mesleki Tanıtım Kürsüsü ile sunumlarını yaptı.

 

Üçüncü ve son oturum ise Yrd. Doç. Dr. Murat Özel tarafından yönetildi. Bu oturumda ise Murat Yasin Tekin, Babalar ve Evlatları, Mustafa Demirdirek, Değerler Eğitimine Farklı Bir Bakış, Muzaffer Adem, Zevkli Bulmaca, Uğur Arıbaş, Hayata “Genç Bakış” ve son olarak Ülkü Demiray, Eğlenerek Öğrenelim sunumlarını yaptı.

 

Programın son kısmında Çalıştaya katılanlara belgeleri takdim edildi. Belgeler İl Milli Eğitim Müdürü ve Müdür Yardımcıları tarafından verildi. Belge takdimi esnasında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak, “Niğde’de ilk defa böyle bir çalıştayı gerçekleştirmenin verdiği haklı gururunu yaşıyoruz. Bizleri kırmayıp buraya kadar gelip sunumlarını bizlerle paylaşan eğitimci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizlerden desteğini esirgemeyen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci’ye, gece gündüz bizlerle çalıştayın hazırlanmasına yardım eden Arge birimindeki arkadaşlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Bu çalıştayın gerçekleştirilmesi esnasında desteklerini esirgemeyen Niğde Gazozları, Serhat Dershanelerine, Kızıklı Netto Meyve Sularına, Burcu Simit Sarayına, Biribir Danışmanlık ve Eğitim Merkezi, Tamer Kırtasiye, Niğde Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü ve Niğde Öğretmenevi Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” diyerek konuştu.











 










Editör: TE Bilişim