Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanan okullara belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu tarafından takdim edildi. 

Niğde’de İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul projeleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar İl genelindeki Beyaz Bayrak Sahibi okul sayısının 241' e Beslenme Dostu Okul sayısının da 83' e ulaştığını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın okullarda obezite ile mücadele, dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan ''Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul'' protokolü kapsamında yürütülen projede 130 okul Beyaz Bayrak, 30 okul ise Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazandı.

Programın açılış konuşmasını yapan  İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı denetimler sonucunda sertifika almaya hak kazanan okullarımıza sertifikalarını takdim ediyoruz. Bugün İtibari ile İl genelinde ''Beyaz Bayrak'' sahibi okulumuz 241' e ''Beslenme Dostu Okul'' sayımız ise 83' e ulaşmıştır. Emeği geçen öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Bu güzel uygulamaya tüm okullarımızın dahil olması için çalışmalarımız devam ediyor. Geleceğimizin teminatı yavrularımıza daha temiz ve daha sağlıklı ortamlarda eğitim vermek için gayret sarfediyoruz. Sertifika alan okulların idareci ve öğretmenlerini tebrik ederken diğer okullarımızın da en kısa sürede bu sertifikaları alacağına inanıyorum." dedi.
 
 

 

 
Editör: TE Bilişim