Niğde’de Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim-öğretim gören 75 bin öğrenci karnelerini alarak iki haftalık yarıyıl tatiline başlayacaklar. Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci öğretmen ve öğrencilere iyi tatil dileklerini sunarak, “Öğrencilerimiz için Niğde’de en güzelini yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.


 

Yarıyıl tatili ile ilgili konuşan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, öğrencilerin karnelerindeki notlarla değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Her öğrencinin ilgi alanının farklı olduğuna dikkat çeken Ekinci, “Öğrencilerimizin karnelerindeki notlar ne olursa olsun onlara sımsıkı sarılalım” diye konuştu.

 

Niğde’nin eğitimde önemli başarılara imza attığını ifade eden Ekinci, 2013 yılında bir çok okulun yapıldığını belirtti. Bazı okulların ise 2. dönem içinde açılacağını bildirdi. Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, bir dönem boyunca öğrenciler için, Niğde için, gelecek için çalışan eğitim camiasına teşekkür ederek iyi tatiller dileklerini iletti.

 

Celalettin Ekinci konuşmasında, “2013-2014 eğitim- öğretim yılının 1. Döneminin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu dönem içinde bütün öğrencilerimiz çok çalıştı ve yoruldu. Bu çalışmalarının karşılığı olarak öğrencilerimiz karnelerini alacaklar. Karnelerinde bekledikleri notları alamamış olan öğrencilerimizin birinci dönemin bir de ikinci dönemi olduğunu ve daha çok çalışarak 2. Dönemin sonunda istedikleri notları alabileceklerini hatırlatmak isterim. Bu yüzden çok fazla üzülmesinler ve tatillerini en verimli biçimde hem dinlenerek hem de kendilerini geliştirerek geçirsinler.” Dedi.

Velilerimizin de öğrencilerin notlarının okuldaki performanslarını gösterdiğini zeka düzeylerini göstermediği bilinciyle, biraz da öz eleştiri yaparak öğrencilerimizin karnelerini değerlendirsinler.

Eğitim sisteminin vazgeçilmez iki öğesi varsa bunlardan biri öğrenci diğeri de öğretmenlerdir. 1. Dönem boyunca üstün gayret gösteren, öğrencilerine ellerinden gelenin fazlasını verme anlayışı içinde olan, fedakar, cefakar tüm öğretmenlerimize bu vesileyle de teşekkür etmek istiyorum.

Eğitimde başarının yakalanması için Öğrenci-Öğretmen-Veli bağının çok sağlam kurulması gerektiğini hatırlatarak tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum.” dedi. 


Editör: TE Bilişim