Okullar yaz tatiline girdi. Niğde ve Bor’da bütün öğrenciler karnelerini aldı.  Okullarından mezun olanlar buruk sevinç, diğer öğrenciler ise  16 Eylül’de buluşmak umuduyla diyerek yaz tatiline girdiler.



BOR ASIM EREN ORTAOKULU’NDA KARNE TÖRENİ VE RESİM SERGİSİ



Bor Asım Eren Ortaokulu’nda karne töreni ve pilav günü  yapıldı. Okul bahçesine resim sergisi açıldı.

Okulların tatil olması ile birlikte okullarda karneler dağıtıldı, başarılı öğrencilere belgeleri verildi.   Bor Asım Eren Ortaokulunda yapılan programa Bor İlçe Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Bor Garnizon Komutanı Albay Fatih Dağlı, Bor Emniyet Müdürü Hayri Şahin ve okul müdürü Ertan Sök ile veliler katıldı.

Öğrenciler Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat 'ın etrafında toplanarak uzun uzun sohbet ettiler. 

Okul birincisi Atakan Durkal'a plaketini veren Kaymakam Adnan KARAOSMANOĞLU daha sonra pilav günü dolayısıyla dönerin başına geçti.  Karne ve başarı belgelerini alan öğrenciler protokol üyeleri ile fotoğraf çektirdi.

 

ŞEHİT NURİ PAMİR’DE KARNE TÖRENİ

Bor Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesi Okul bahçesinde karne töreni yapıldı. Karne töreninde konuşan Okul Müdürü Ali Koç, bir eğitim-öğretim yılını daha başarılı bir şekilde kapattıklarını söyledi.

LYS sınavına girecek öğrencilere başarılar dileyen Koç; “Önümüzdeki 2013-2014 eğitim-öğretim yılı 16 Eylül 2013 de başlayacak ve okulumuz Anadolu Lisesi’ne dönüştüğünden dolayı SBS sınavı ile puan sıralamasına göre öğrenci alacaktır” dedi.

Koç, öğrencilerin yaz tatilini aileleriyle mutlu bir şekilde geçirmelerini ve bol bol kitap okumalarını tavsiye ederek; “Ayrıca motosikletlerle trafikte vahşice cirit atmayın. Sizi çok seviyoruz. Hayatınızı ve insanları tehlikeye atmayın. 16 Eylül’de buluşmak üzere dileğiyle…” dedi.

2012-2013 Eğitim öğretim yılı okul birincisi Pınar Abaklı, Sınıf-Şube birincileri Beşir Safalı, Rukiye Nur Eren, Zehra Örün, Seda Aydınlık’a hediyeleri takdim edildi. Daha sonra Biyoloji Öğretmeni Mehmet Refet Tarsus’a emekli olması münasebetiyle Okul Müdürü Ali Koç tarafından plaket takdim edildi. Böylece 2012-2013 eğitim öğretim yılı sona erdi.



NİĞDE'DE KARNE TÖRENİ NİĞDE ANADOLU LİSESİNDE YAPILDI


 Niğde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 390 eğitim kurumundaki 3981 öğretmen ile 74233 öğrenci için son ders zili çaldı ve öğrenciler yaz tatiline başladı.


Ders yılının son gününde Niğde Anadolu Lisesi’nde düzenlenen karne töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, başarısız öğrenci olmadığını vurgulayarak, “Her çocuğumuzun başarılı olduğu bir alan mutlaka vardır. Öğrencilerimizin karnelerindeki notlar ne olursa olsun onlara sımsıkı sarılalım” dedi.

Niğde Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Hanlar İden, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tüfekçi, Şube Müdürü Ahmet Şenel, idareciler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Karne töreninde konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “ Bugün hem Milli Eğitim Müdürü hem de bir veli olarak burada bulunuyorum. Yıl boyunca elde ettiğiniz başarılar sadece sizlerin çabası ile değil, öğretmenleriniz ve velileriniz ile elde edilmiş bir başarı olarak görüyoruz. Karnede aldığınız notlar ne olursa olsun biz sizleri seviyoruz ve umut ediyoruz ki yapılan eksiklikler farkına varılıp, sizler tarafından telafisi yapılacaktır. Alacağınız karne sizin için bir başarı ya da başarısızlık tablosu olmamalıdır. Yaz tatilinizden en iyi şekilde faydalanmanızı istiyoruz. Bundan sonra sergileyeceğiniz ve sergilemeye devam edeceğiniz bilinçli çalışma ve çabalarınız sonucunda istediğiniz emellere ulaşabileceksiniz.  Sizler bizlerin, anne babalarınızın yüz akı, geleceğin yöneticileri olacaksınız.” dedi.

EKİNCİ : BAŞARISIZ ÖĞRENCİ YOKTUR, HER ÇOCUĞUN BAŞARILI OLDUĞU BİR ALAN VARDIR.

Öğretmenlere ve öğrenci velilerine de seslenen Ekinci, “Bir yıl boyunca öğrencilerimiz için elinizden geleni yaptığınıza hiç şüphemiz yok. Dinlenmeyi en az öğrencilerimiz kadar sizlerde hak ediyorsunuz. Öğretmenlik mesleği hem gönül işi hem de beden işidir. Öğretmenlerimiz birçoğu bazen zor şartlar altında ve üstün gayretler ile önemli başarılara imzalar attılar. Başarılı bir yıl geçiren eğitimci arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.  Sevgili velilerimiz, öğrencilerin karneleri ne olursa olsun, onlara sımsıkı sarılın. Öğrencilerin karnelerindeki olumlu ve olumsuz notların olmasında siz velilerimizin de katkısı bulunmaktadır. Başarısız öğrenci yoktur. Her çocuğumuzun başarılı olduğu bir alan mutlaka vardır. Öğrencilerimizin karnelerindeki notları ne olursa olsun onları üzmeyelim.” diyerek konuştu.

Okul Müdürü Ali İhsan Çakmak ise, “ Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Çok şükür kazasız belasız bir dönem daha bitirdik. Biz değerleri ve kurum kültürü olan bir aileyiz. Saygı ve sevginin olduğu yerde olumsuzluklar olmaz. Tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Mezun olan öğrencilerimize hayatlarında üstün başarılar diliyorum.” dedi.

Dönem birincisi olan öğrenci ise konuşmasında, “Başlangıç güzeldir, bitişler zordur. Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar acıdır. Dört yıllık eğitim süreci içinde okulumuzda iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi öğrendik. İnsanın ve insanlığın değerini öğrendik. Sorumluluklarımızın bilincine vardır. Bizlerin yetişmesinde, olgunlaşmasında büyük rol oynayan, yaptığımız tüm yaramazlıkları hoş gören öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve ellerinden saygıyla öpüyorum. Onlara olan sevgim yaşım büyüdükçe o oranda büyüyecektir.” diyerek veda etti.

Konuşmaların ardından okul birincisi olan öğrenciye ve bölüm birincilerine hediyeleri takdim edildi. Karnelerin dağıtılması ile program son buldu. 















Editör: TE Bilişim