Niğde'de Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Niğde genelinde 127 okulda 7 Bin 870 öğrenci sınava girdi. Öğrencilere sınava girişte maske verildi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, okul önlerinde sınav bitene kadar bekleyen ve en az LGS’ye giren öğrencileri kadar heyecanlı olan velilerle sohbet ederek; heyecanlarına ortak oldu. Öğrencilere başarılar diledi.

Öğrenciler aileleri ile beraber sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara geldiler. 09.30’ta başlayan sınav öncesi okullarda korona tedbirlerine titizlik gösterildi.

Kapıda bekleyen öğrenciler okullara teke tek sosyal mesafeyi koruyarak alındı. Okul girişinde bekleyen öğrenciler tek sıra olarak sınav olacakları sınıflara alındı.

Polis ekipler ise anons ederek sosyal mesafenin korunmasını konusunda uyarıda bulundu. Sınava girecek öğrencilerinde bir hayli heyecanlı olduğu görüldü. Niğde genelinde 7 Bin 870 öğrenci 127 okulda sınava girdi.

Öğrencilerin Liselere Geçiş Sistemi sınavına girişte maske verildi. Polis, sınav bitiminde çocuklarını toplu halde bekleyen aileleri, sosyal mesafe konusunda uyardı. Öğrencilerden ise evlerine gidene kadar maskelerini çıkarmamaları istendi.

Editör: TE Bilişim