CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle, okulların sınma sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Ömer Fethi Gürer’in sorusunu yanıtlayan Bakan İsmet Yılmaz, Niğde’de sobayla ısınan okul sayısının 30 olduğunu açıkladı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray ve Yozgat illerindeki okulların ısınma sorunlarına dikkat çekti. Adı geçen illerde ısınma olanağı olmayan okulun olup olmadığını soran Ömer Fethi Gürer, kaç okulun doğalgaz, kaç okulun kalorifer ve kaç okulun sobayla ısındığının açıklanmasını istedi. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017 yılı itibariyle Niğde’de 107 okul ve kurumun doğalgazla, 246 okul ve kurumun kaloriferle ve 30 okul veya kurumun da soba ile ısıtıldığını belirterek, ısınma imkânı olmayan okul ve kurumun bulunmadığını ifade etti. 

Bakan İsmet Yılmaz, diğer illerle ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı: “2017 yılı itibariyle Nevşehir il genelindeki ilçe, köy ve kasabalarda okulların doğal gaz, katı yakıtla ve kalorifer sistemi ile  64 okul doğalgaz, 23 okul soba, 223 okul kalorifer sistemi ile ısıtılıyor, bütün okulların ısınma imkânı bulunuyor. 

Kırşehir il merkezi, ilçe, köy ve kasabalarda ısınma durumu kömür, doğalgaz ve jeotermal olmak üzere bütün okul binalarının kalorifer ile ısıtılıyor, yakıt bakımından kömürlü 96, doğalgazlı 70 ve jeotermal 4 okulun bulunuyor, ısınma imkânı olmayan okul yok.

Aksaray İl merkezi, ilçe, köy ve kasabalarda öğrenciler kalorifer ve soba ile ısınıyor, 86 okul doğalgaz, 229 okul kalorifer, 66 okul soba ile ısınıyor, ısınma imkânı olmayan okul yok. 

Yozgat merkez, ilçe, köy ve kasabalarda okul ve kurumlar doğalgaz ve kömür ile ısınıyor, 135 okul doğalgaz, 384 okulun kalorifer ve 23 okul ise soba ile ısınıyor, ısınma imkânı olmayan okul bulunmuyor.”

Editör: TE Bilişim