Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan okuryazarlık seferberliğini kapsamında Niğde’de 232 okur yazarlık kursunda 2 bin 882 kursiyere okuma yazma kursu verildiğini belirtti.

Vali Şimşek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde ülke genelinde başlatılan "Okuma Yazma Seferberliği"  Niğde’de 231 kursumuzda 201’i erkek olmak üzere 2. 882 vatandaşımız eğitim almaktadır.  İlimiz genelindeki  kırsal kesimlerinde okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması adına İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce çalışmalar başlatılarak;  Niğde Merkezde açılan 96 kursumuzda Bin 702 kursiyer, Altunhisar ilçemizde açılan 20 kursta 219 kursiyerimiz, Bor İlçemizde açılan 56 kursta 388 kursiyer, Çamardı İlçemizde açılan 24 kursta 228 kursiyer, Çiftlik İlçemizde açılan 22 kursumuzda 296 kursiyer ve Ulukışla ilçemizde açılan 13 kursumuzda 49 kursiyer olmak üzere toplam 232 kursumuzda 201’i erkek olmak üzere 2 bin 882 vatandaşımız eğitim almaktadır” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan okuryazarlık seferberliğini kapsamında açılan okur yazarlık kurslarından 65 kursun tamamlandığını ifade eden Vali Şimşek; “ Bu  kurslardan 65 kursumuz tamamlanmış olup 1000 kursiyerimiz belge almaya hak kazanmıştır. 166 kursumuzda Bin 882 kursiyer ise kurslara devam etmekte olduğun ifade etti.

Niğde’de Okuryazarlık oranında yüzde yüzlere ulaşacaktır diyen Vali Şimşek, “Amacımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği hamlesi ile ilimiz Niğde’de de okuryazarlık oranında yüzde yüzlere ulaşmaktır. Bu vesileyle hedef kitlenin tespiti konusunda bizlerden desteğini esirgemeyen muhtarlarımıza ve özveri ile çalışan Milli Eğitim Müdürlüğümüz Personeline teşekkür ediyorum. Okuryazarlık Seferberliği ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. Katılımlarınız ve ilginiz için hepinize teşekkür ediyorum.
 
 
Editör: TE Bilişim