Niğde Fen Lisesi’nde Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtıldı.

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayın katılımlarıyla gerçekleşen tablet dağıtım törenine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başta olmak üzere Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkan Vekili Mustafa Yiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür, Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, İlçe Kaymakamları, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Ülke genelinde teknolojiyi ve Bilişim Teknolojileri sınıflarını etkin bir şekilde kullanmak için gerçekleştirilen FATİH Projesi (Fırsatları Araştırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) kapsamında ilimizde altyapısı tamamlanan Niğde Fen Lisesinde eğitim gören 9. Sınıf öğrencilerine ve öğretmenlere tablet dağıtıldı.

24’ü öğretmenlere, 88’i de öğrencilere olmak üzere toplam 112 adet tablet bilgisayarın dağıtıldığı törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde Bakanlığın belirlediği takvime göre 336 öğretmen ve 1510 öğrenciye daha tablet bilgisayar dağıtılacağını ayrıca da Niğde’de 109 okulda daha keşif çalışmalarına başlandığını ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi.



 









Editör: TE Bilişim