Niğde Halk Eğitim Müdürlüğü, Niğde Tarım ve Orman İl müdürlüğü ve İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliğiyle ortaklaşa düzenlediği Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Eğitimi Sürü Yönetici Benim eğitim Yeşilgölcük Şehit Recep Pektaş lisesinde yaklaşık 100 kursiyerin katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen eğitimde konuşma yapan Niğde İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği sorumlu Müdürü Namık Kemal Demirdoğan; ‘’Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği ve Halk eğitim müdürlüğüyle birlikte yaklaşık 100 yetiştiriciye sürü yöneticisi benim kursu verildi. Bir hafta önce başlayan kursumuz Ocak ayının 28’ine kadar devam edecektir” dedi.

Demirdoğan, “ İlimizde koyunculuk son yıllarda gelişim göstermektedir. Değerli yetiştiricilerimiz sayesinde verim artmaktadır. Koyun hem morfolojik hem de iklimsel değişikliklere uyum özelliklerinin yüksek olması nedeniyle en ince ve en zayıf meralarda otları bile değerlendirebilmektedir. Bu bağlamda küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini hak ettiği noktaya taşımakta hepimize büyük yük düşmektedir’’ şeklinde konuştu.

Eğitimde katılan yetiştiricilere Veteriner Hekim Mahmut Melik Konuş, Veteriner Hekim Fatih Özgün, Veteriner Hekim Melih Öke ve Ziraat Mühendisi Şeref Say tarafından küçükbaş hayvanlar ile ilgili bilgilendirme sunumu yapılarak Sürü Yönetici Benim eğitimleri verilmeye devam ediyor.


 
Editör: TE Bilişim