Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10 Şubat 2016 tarihinde yapılan öğretmen atamalarında Niğde’ye 120 öğretmen atandı. 

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Milli Eğitim Bakanlığının yeni uygulamasıyla yeni göreve başlayacak öğretmen seçtiği bir ilde ‘Danışman Öğretmenin’ yanında 6 ay staj yapacağını belirtti.

Niğde’de yeni atanan öğretmenlerin yanında görev yapacak danışman öğretmenlerin belirlendiğini ifade eden Yaşar: “ ilimizde mesleğinde 10 yılını doldurmuş tecrübeli, mesleğinde azimli öğretmenleri belirledik.
Yeni atanan öğretmenler 6 aylık bir eğitim öğretim dönemi boyunca bu öğretmenin yanında derslere girecek. Öğretmenin sınıftaki konumu, dersi işleyiş şekli, ödev takibi ve öğrencilerle iletişimi gibi konuları öğrenecek” dedi.

Yeni atanan öğretmenlerin haftanın bir günü de okul idaresinde müdürle birlikte idari işlemlerin nasıl yapıldığını izleyeceğini belirten Yaşar: “Milli Eğitim Bakanlığının, yeni atanan öğretmenlere staj için 10 il sunulacak. Öğretmen atandığı ilde, ailesinin yaşadığı şehirde ya da kendi istediği 10 ilde stajını yapabilecek” dedi.

Atanan öğretmenlerin 19 Şubatta göreve başlayacağını kaydeden Yaşar, Niğde’ye atanan öğretmenlerin branşlarını şu şekilde sıraladı: “ 2 Almanca, 2 Arapça, 5 Bilişim Teknolojileri, 5 Biyoloji, 2 Coğrafya, 34 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 2 El Sanatları Teknik El Sanatları, 3 El Sanatları Nakış, 1 Elektronik Elektrik, 3 Felsefe, 3 Fen ve Teknoloji, 1 Giyim Üretim, 5 İHL Meslek Dersleri, 11 İlköğretim Matematik, 12 İngilizce, 1 Kimya, 2 Matematik, 2 Özel Eğitim, 7 Rehberlik, 3 Sosyal Bilgiler, 1 Tarih, 1 Tesisat Teknolojisi , 3 Türk Dili ve Edebiyatı, 2 Yenilenebilir Enerji, 2 yiyecek ve içecek hizmetleri, 1 büro yönetimi, 2 Türkçe ve 2 tanede beden eğitimi öğretmeni atandı”

Editör: TE Bilişim