Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kardeş Okul olarak seçtikleri Kömürcü Çanakkale Şehitleri İlkokulu ve Ortaokulunda kutladılar.

 

Farklı bir bayram yaşayan Kömürcü Köyü çocukları Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nden abi ve ablaları ile tanıştılar. 2013 SBS sınavına gerecek 8. Sınıf öğrencileri bu fırsatı değerlendirerek, Anadolu liseleri hakkında bilgi sahibi oldular.

Müzik öğretmeni Tuncer AKARSU tarafından hazırlanan Bağlama ekibinin birbirinden güzel eserlere can verdikleri müzik dinletisi Kömürcü Köyüne hareketli bir bayram yaşattı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Danışman Öğretmenleri Hüseyin AKDEMİR ve İbrahim KILIÇ tarafından organize edilen öğrenciler aralarında topladıkları yardımlarla Kardeş Okul öğrencilerine maddi ve manevi destek verdiler.

Okul yönetimi, öğretmen ve öğrencilerin dayanışması sonucu Kömürcü Çanakkale Şehitleri İlkokulu ve Ortaokuluna;

Projeksiyon cihazı ve perdesi,

Masa Tenisi,

Kitap ve kırtasiye ürünleri,

Çeşitli giysiler,

Temizlik malzemesi ve ürünleri,

Daha çok, sosyal sorumluluk anlamında köy okulu ile bir gün geçirmek isteyen Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencileri Çanakkale Şehitleri İlkokulu ve Ortaokuluna  çam sakızı çoban armağanı maddi bir destekte sağlamış oldular.

Orda bir var uzakta,

Gitmesek te,  görmesek te,

O köy bizim köyümüz,

Demektense gidip, görüp onların yanlarında olduklarını yaşatmak en doğru davranış olsa gerekir.

Merkezde bulunan bütün okullarımızın bir köy okulu ile birlikte olduğunu farklı vesilelerle göstermesi, onların başarılı olmalarını motive eder kanısındayız. Bu açıdan Yavuz Sultan Anadolu Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencilerini kutlar, aynı uygulamayı gelecek yıllarda da bekleriz.

 







Editör: TE Bilişim