Niğde İl Özel İdare Müdürlüğünün katkıları ile Niğde merkez ve Bor ilçesinde 5 İlköğretim okulu ile yine  Özel İdare Müdürlüğü katkıları ile 4 Hekimli Aile Sağlığı  Merkezi yaptırılacak.

Niğde ve Bor İlçesinin derslik eksikliğini gidermek için İl Genel Meclisi üyelerinin aldığı kararla Niğde Özel İdare Müdürlüğü toplamda 120 derslikli ilköğretim okulu için ihaleye çıkarken, yine Sağlık alanında 4 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi yapımı için ihaleye çıkılıyor.

BOR VE NİĞDE’YE 120 DERSLİK

Konu ile ilgili İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin yaptığı açıklamada; Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha refah bir ortamda eğitim ve öğrenimlerini görmeleri için Niğde İl Özel İdaresince Niğde Merkezinde ve Bor İlçesinde 5 adet ilköğretim okulu yapmak üzere ihale ilanına çıktık. Niğde Merkezinde Aşağıkayabaşı Mahallesinde 2 adet 24 derslikli (Bor Yolu Garden Arkası ve Devlet Hastahanesi Karşısı Kendirli Kule Arkası), 24 Derslikli Mevlana İlköğretim Okulu, 24 Derslikli Zahide Sefer İlköğretim Okulu ile Bor İlçesi 24 Derslikli Zafer İlköğretim Okulu olmak üzere toplam 120 derslikli İlköğretim Okullarını İl Özel İdaresi bütçesi ile yapacak olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

NİĞDE’YE 4 AİLE HEKİMLİĞİ MERKEZİ

İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde’ye yapılacak 4 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili olarak ise; Halkımızın ayağına ilk adım sağlık hizmetlerini getirmek ve her mahallemizde sağlık ocağı olması için Niğde Merkezinde 4 adet 4 Hekimli Aile Sağlığı Merkezini İl Özel İdaresi Bütçesi ile yapmak üzere ihale ilanına çıktık. 4 Hekimli İlhanlı Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, İnönü Mahallesi-Muratevler 4 Hekimli İlhanlı Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, 4 Hekimli Niğde Evleri Aile Sağlığı Merkezi, 4 Hekimli Sarıköprü-Bor Yolu Aile Sağlığı Merkezinin milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Mahmut Peşin,  Yapılacak İlköğretim Okulları  ve   Aile Sağlığı Merkezleri projelerinin hayata geçmesinde büyük olan Niğde Valilisi Necmettin Kılıç’a Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen ile projelerin   arazisini temin eden Niğde Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan'a teşekkürlerini iletti. 


Editör: TE Bilişim