Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Erasmus+ Ana Eylem 2 Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme Programı hakkında bilgi verdi ve bu alanda çalışma yapan bütün kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını proje üretmeye davet etti.

Sözlerine; AB Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında 2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programı ile kişilerin; yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılmasının  amaçlandığını ifade ederek başlayan Uçgun: “ Ersamus+ Programı altında yürütülen faaliyetlerden biri olan Ana Eylem 2- Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme Projeleri, Program Ülkeleri ve Ortak Ülkelerde gençlik alanında aktif olan çok taraflı ortaklıklara dayanan ulus ötesi işbirliği projeleridir. Bu kapsamda yükseköğretim alanında Ortak Ülkelerde yükseköğretim kurumları ve sistemlerinin modernizasyonu ile uluslar arası işbirliği ve ortaklıkları teşvik eden ve özellikle AB’ye komşu Ortak Ülkelere odaklanan faaliyetler desteklenmektedir.” dedi.


Konuşmasının devamında desteklenen faaliyetler hakkında bilgiler veren Vali Yardımıcısı Uçgun: “Gençlik alanında, gençlik çalışması, gençlik politikaları ve gençlik sistemlerinin niteliksel gelişiminin yanı sıra Ortak ülkelerdeki özellikle de Afrika, Karayip, Pasifik, Asya ve Latin Amerika ülkelerinde yaygın eğitimin tanınması üzerinde pozitif etkiye sahip işbirliği ve hareketlilik faaliyetleri desteklenmektedir. Gençlik alanında Kapasite Geliştirme Projeleri Program Ülkelerinden ve Ortak Ülkelerden ilgili tüm kurum ve kuruluşlara açıktır. Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 alt programında yer alan bu faaliyet için gençlik alanında çalışan tüm kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını proje yapmaya davet ediyorum.” diyerek, konu hakkında ayrıntılı bilgiye www.nigdeab.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini ifade etti.



Editör: TE Bilişim