Yurtiçi ve Yurtdışında yürüttüğü tanıtım çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Niğde Üniversitesi  20-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen KÜNİB Uluslararası Eğitim Fuarı’na katıldı.

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından düzenlenen ve Türkiye’den 41 üniversitenin katıldığı fuarda Niğde Üniversitesini Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Uluslararası İlişkiler Ofisinden Koordinatör Yrd. Uzm. Hülya Üründü ile Uzm. Perizat Yertayeva temsil etti.

Kırgızistan’ın yerel ve uluslararası nitelikteki çok sayıda eğitim kurumundan yaklaşık 2 bin öğrencinin ziyaret ettiği fuarda Niğde Üniversitesinde uluslararası öğrenci olarak eğitim görmek isteyen Kırgız öğrencilere, üniversitenin imkânları, ön lisans, lisans ve lisansüstü programları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, üniversitemizin gerçekleştirdiği akademik işbirlikleri ve katıldığı bu tür organizasyonlarla adını uluslararası alanda da en iyi şekilde duyurmaya devam ettiğini ifade ederek, “2015 yılında Gürcistan, Bulgaristan, Malezya, Umman, Pakistan ve Moğolistan’da, 2016 yılı Mayıs ayı itibariyle Ürdün, Moğolistan, Çin ve son olarak Kırgızistan’da düzenlenen eğitim fuarlarına katıldık. Önümüzdeki günlerde yurtdışında düzenlenecek diğer fuarlara da katılmayı planlıyoruz. Eğitim fuarları, uluslararası öğrenci sayımızı arttırmak amacıyla, daha çok öğrenciye erişebilmemize ve üniversitemizi tanıtmamıza imkân sağlamakta. Kırgız öğrencilerin yoğun ilgisi bizi memnun etti. Yurtiçinde düzenlenen eğitim fuarlarının da birçoğuna katılıyoruz. Amacımız Niğde Üniversitesini hem yurtdışında hem de yurtiçinde en iyi şekilde tanıtmak ve bu sayede daha iyi ve daha fazla sayıda ulusal ve uluslararası öğrencinin üniversitemizi tercih etmelerini sağlamak" dedi.


 
Editör: TE Bilişim