Niğde Üniversitesi, Ulusal Ajans’ın düzenlediği “81 il 81 proje/Ulusal Ajans 10. Yılı Festivali” etkinliğine katıldı. 81 ilden 81 projenin sergilendiği etkinlikte, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Türkiye’nin dört bir yanından proje sahipleri ile bir araya geldi.

 

Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinlikte Niğde Üniversitesi, yürütücülüğünü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdal Aras’ın yaptığı “Güneş Enerjisi İçin Etkili Eğitim Sistemlerinin Oluşturulması ve Adaptasyonu” (Adapting and Installing Effective Training System for Solar Energy) (www.esolarproject.com) isimli Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Projesi ile yer aldı.

 

Güneş enerjisi sisteminin kullanımını yaygınlaştırmak ve bu sistemin üretkenliği arttırdığı bilincini insanlara aşılamaya çalışmak amacı ile gerçekleştirilen bu proje, etkinliğe katılan ziyaretçiler ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından büyük ilgi gördü.

 

Güneş Enerjisinin, insanlığın gelecekteki enerji problemini çözebilecek bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken birçok katılımcı, Niğde Üniversitesi ile birlikte bu alanda ortak projelerde yer almaktan memnuniyet duyacağını belirtti.

 

Dünya’nın, Avrupa’nın ve Türkiye’nin, yenilenebilir enerji kaynaklarının başında gelen güneş enerjisini daha etkili, yaygın ve verimli kullanmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan bu proje, basında da ilgi görerek çeşitli internet sitelerinde haberlere konu oldu.

 









 

Editör: TE Bilişim