Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Niğde Üniversitenin bu sene e-kayıt sistemine, Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin yüzde 65’nin e-kayıt sistemiyle, yüzde 35’inin ise üniversiteye gelerek kayıt yaptırdığını bildirdi. 

Rektör Yardımcısı Bayrak: “Geçen sene öğrenci sayımız 22 bin 412’iydi. 6 bin civarında kontenjan önerisinde bulunmuştuk. Bunlardan 5 bin 778 tanesi yerleşim oldu. Bunlarda 5 bin 666 tanesi üniversitemize kayıt yaptırdı. 2 yıldır yüksek öğretim kurulu online kayıt işlemi yaptırmakta. Üniversitemiz geçen yıl online kayıta başlamamıştı ama bu sene online kayıtlara başladı. Bu seneki kayıtlarımızdan 5 bin 66 öğrencide yaklaşık yüzde 65’i online kayıt yaptırdı. Yüzde 35’ide gelerek üniversitemizde kayıtlarını yaptırdı”  3 bölüme toplam yeni öğrenci alımı yaptıklarını belirten Prof. Dr. Bayrak: “Bu sene üniversitemize 3 bölüme yeni öğrenci alımı yaptık. Bunlardan bir tanesi mühendislik fakültesi Harita mühendisliği bölümüne ilk defa öğrenci alımı yaptık. Buraya 40 öğrencimiz yerleşti.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesinin iki bölümüne yeni öğrenci almış olduk. Bunlardan bir tanesi maliye bölümüne 50, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilerde normal öğretim vardı, ancak ikinci öğretim yoktu. Buraya da 60 tane öğrenci almış olduk. Toplam 150 tane öğrenciyi yeni açılan bu 3 bölüme aldık” diye konuştu.
Niğde Üniversitesinin bu sene 4 bin 200 civarında mezun verdiğine dikkat çeken Bayrak: “Bu sene toplam 4 bin 200 civarında mezun verdik. Mezun veren öğrencilerimizi çıkardıktan sonra kayıt yaptıranlarla birlikte şuanda 23 bin 500 civarında öğrencimiz oldu” dedi.

Online kayıt olduğu için öğrencilerin bazen tereddüt yaşayabileceğine dikkat çeken Bayrak: “ Her hangi bir belge sunmadık bizim kayıtlarımız oldu mu ? diye. Öğrencilerde bir tereddüt yaşanabilir. Burada yaptığımız kayıtlarla birlikte onların kayıtları da oldu. Sadece yeni gelen arkadaşlarımız geldikleri ilk hafta içerisinde mutlaka ders kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Bu yapılan üniversiteye kayıt işlemiydi. Ders kayıtları yapılmadı. Birinci hafta kayıt yenileme süresi içerisinde öğrencilerimizin kendi okullarına gidip ders kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Ders kayıtlarını yine online olarak bilgisayardan yapabiliyorlar” şeklinde konuştu.
Bayrak: “Bizim hazırlık sınıflarımız var. Mühendislik fakültesinde iki bölümümüzde yüzde 30 İngilizce eğitimi var. Tarım bilimleri ve teknolojileri fakültesinde iki bölüm bu sene yüzde yüz İngilizce oldu. Bunların dışında isteğe bağlı hazırlık bölümleri var. İngilizceyi seçmiş olan öğrencilerimizin süresi içerisinde mutlaka gidip yabancı diller yüksek okuluna kayıtlarını yaptırıp eğitimlerini orada devam etmeleri gerekiyor” dedi.


Editör: TE Bilişim