Niğde Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Adnan Görür, 6 yıl önce 10 bin öğrencisi olan Niğde Üniversitesi yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla sayının 25 bine çıktığını söyledi. 


Üniversitenin en önemli sorunlarından olan barınma sorunu 4 bin kişilik öğrenci yurdu ile giderildiğini belirten Rektör Görür, ‘Yeni eğitim öğretime başladık. Özellikle öğrencilerin barınma sorunu artık tamamen çözüldü diyebiliriz. Bu nedenle de Sayın Valimize ve ilin diğer yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok ciddi emekler verilerek 4 bin kişilik öğrenci yurdu 1 yıl içerisinde faaliyete geçmiş oldu. Bu nedenle de öğrencilerimizin Niğde’de barınma sorunu neredeyse sıfırlandı diyebilirim. Önümüzdeki günlerde 2 bin kişilik yurt yapımına daha başlanacak. Bin kişilikte kredi yurtlar kurumunu başlattığı bir yurt var. Gelecekte de artık Niğde’de öğrencilerin barınma sorunu olmayacak Türkiye’ye de bu bir örnektir’ dedi.

GÖRÜR; 6 YIL ÖNCE 10 BİN ÖĞRENCİMİZ VARDI

Niğde Üniversitesinin bundan sonrada büyümesinin devam edeceğinin altını çizen Rektör, ‘Bu yıl 25 öğrenci ile eğitim öğretime başlattık. Herhangi bir sorunumuz yok. Ümit ediyorum ki bundan sonra daha fazla gelişerek Niğde Üniversitesi büyümesini devam ettirecek. Bundan sonra açılacak bölümler yapılacak fakülteler inşallah onlarla ilgili sıkıntı olmadan yolumuza devam ederiz. 6 yıl önce 10 bin öğrenci sayımız vardı. Bugün 25 bine geldik. Bu gerçekten çok önemli bir büyüme önemli bir gelişmedir. Diğer alanlarda da aynı gelişmenin aynı paralelde devam etmesini arzu ediyoruz. Hem eğitim öğretim arasında hem de bilimsel anlamda hem de şehir üniversite bütünleşmesi anlamında bunların daha da hızlanması gerektiğini inanıyoruz. Bu konuda hem şehrin hem Niğde halkının desteklerine ihtiyacımız olduğunu her zaman olduğu yine tekrarlıyorum. Öğrencilere Niğde’nin sahip çıkmasını arzu ediyoruz. Bu öğrenciler neticede bizim öğrencilerimiz. Bu ülkenin çocukları bunlar bu ülkenin geleceği, geleceğimize sahip çıkmak istiyorsak bu çocuklara sahip çıkmalıyız. Onlara şehirde kolay yaşam alanları oluşturmalıyız. Onların bu şehirden mutlu gitmelerini sağlamak durumundayız. Bu yönde de zaten ilimizin tüm yöneticileri yardımlarını esirgemiyor. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum’ diye konuştu.




Editör: TE Bilişim