Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vefa Muradoğlu için Niğde Üniversitesi’nde tören düzenlendi.

Rektörlük binası önünde düzenlenen törene Muradoğlu’nun ailesi, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Niğde Üniversitesi  Rektörü  Prof. Dr. Adnan Görür “Üniversitenin en acı günlerinden birini yaşıyoruz. Çok değerli, çok kıymetli, son derece nezaketli, etrafına karşı son derece saygılı, herkes tarafından sevilen sayılan, çok kıymetli arkadaşımız Vefa’yı kaybettik. Hepimiz biliyoruz ki her canlı ölümü tadacaktır. Ama ne yazık ki Vefa’yı erken kaybettik.  O yüzden acısı bir kat daha fazla. Bir haftadır birçok arkadaşımız, sevenleri hastanede başında nöbet tuttular, sabah akşam boş bırakmadılar. Hepsi sürekli dua ettiler ama buraya kadarmış. Hepimizin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin. Ailesine başsağlığı diliyorum kalanlara Allah sabır versin” dedi.

Törende Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevini de yürüten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp ve Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Topçu da kısa birer konuşma yaparak Vefa hocayı anlattılar.

Muradoğlu’nun annesi de kısa bir konuşma yaparak oğlunu hastanede yalnız bırakmayan ve kendileriyle ilgilenen herkese teşekkür etti ve Vefa Muradoğlu için helallik istedi.

Rektörlük önünde gerçekleştirilen törenin ardından Muradoğlu için ikindi namazını müteakip Üniversite Camii'nde cenaze namazı kılındı. Gözyaşları içerisinde Konya’ya uğurlanan Muradoğlu’nun cenazesi Konya Hacı Veyiszade Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi.




Editör: TE Bilişim