Niğde Üniversitesi’nin  Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çelik’in savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda kullanılması planlanan “Taşınabilir Yakıt Pili Projesi” Türk Elektro Teknoloji İhracatçıları Birliği (TET) AR-GE Proje Pazarında 3’üncülük elde etti.


Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin, Elektrik Elektronik ve Bilişim Sektörü’nün yüksek katma değerli üretim yapabilmesi, ihracatının sürdürülebilir kılınması ve Üniversite-Sanayi işbirliği kültürünün yaygınlaştırılması amacı ile düzenlediği “3. TET Ar-Ge Proje Pazarı” ödül töreni İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Elektrik, Elektronik ve Bilişim ana temaları altında gerçekleştirilen proje değerlendirmelerinde “Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulamaları” “Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar” “Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları” ve “Diğer” olmak üzere dört farklı kategoride 12 proje ödüllendirildi.


Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar kategorisinde Üniversitemiz Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selahattin Çelik’in, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Teknogirişim Sermayesi desteği alarak çalıştığı “Metil Alkol ile Elektrik Üreten 40 Watt’lık Taşınabilir Yakıt Pili Projesi” 3’üncülük elde ederek 7 bin 500 TL ile ödüllendirildi.


Sponsorlarının içerisinde Ekonomi Bakanlığı, TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, İTÜ, ODTÜ, MICHIGAN University ve EUREKA gibi tanınmış kurum ve kuruluşların bulunduğu “3. TET Ar-Ge Proje Pazarı”nda şarj edilebilen inovatif bisiklet, dokunmatik tost makinası, işaret dilini sese çeviren teknolojik elpen, bir film ya da bilgisayar oyunundaki aksiyonları hissetmenizi sağlayan medya gömleği, mayın ve patlayıcıları tespit eden azot gazı ölçüm sistemine kadar birbirinden ilginç 122 proje, sanayici ve yatırımcılar ile buluşturuldu.

 



Editör: TE Bilişim