Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Bologna Süreci kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara bağlı olarak mükemmellik kriterlerini karşılayan üniversitelere verilen Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) Etiketi, Diploma Eki Etiketi (DS) ve Erasmus Kalite Etiketi ödülleri Ankara Bilkent Otel’de düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.


Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Francois Begeot, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu, YÖK Müsteşarları, Üniversite Rektörleri, Türkiye Ulusal Ajans temsilcileri ve üniversite temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen törene Niğde Üniversitesi  adına Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, ECTS/DS Koordinatör  Prof. Dr. Saffet Ayasun ve Erasmus Kurum Koordinatörü  Uzm. Hülya Üründü katıldı.
AKTS Etiketi ödülü, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu tarafından Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’e takdim edildi.


1 Haziran 2013 tarihinde European Credit Transfer System- ECTS Label (Avrupa Kredi Transfer Sistemi - AKTS Etiketi) almak için Türkiye’den 26 yükseköğretim kurumu başvuru yapmış fakat sadece 16 üniversite ECTS Etiketi ile ödüllendirilmişti. Avrupa Komisyonu’nda bağımsız uzmanlarca yapılan değerlendirmenin sonucunda Niğde Üniversitesi AKTS sistemini uygulama açısından ve bilgi paketlerini şeffaf bir şekilde paylaşımı açısından Avrupa Komisyonu tarafından akredite edilmiş oldu ve Niğde Üniversitesi Türkiye’de ki AKTS Etiketi ile ödüllendirilen 31 Türk üniversitesi arasında yerini aldı. Bilindiği üzere Üniversitemiz geçen yıl da DS Label (Diploma Supplement –Diploma Eki) Ödülünü almıştı. Bu ödüller üniversiteler için mükemmellik belgeleri niteliğinde olup üniversitelerin uluslararası platformlarda tanınırlılığını arttırmaktadır.


Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Niğde Üniversitesi  Rektörü  Prof. Dr. Adnan Görür; “ Üniversitemizin özellikle son yıllarda yaptığı titiz çalışmalarının neticesini alıyor olması sevindiricidir ve bu çalışmaların özellikle de Avrupa Komisyonu tarafından ödüllendirilmesi çok daha büyük bir başarıdır. ECTS çalışmalarında emeği geçen tüm personelimizi tekrar tebrik eder, Üniversitemizin bu alandaki başarılarının devamını dilerim” diyerek bu ödüllerin Üniversitemize hayırlı olmasını diledi.
 
 
 
ECTS Etiketi Nedir?
Avrupa Kredi Transfer Sistemi (European Credit Transfer System Label), öğrencilerin yurtdışında aldıkları ve başarılı oldukları ders kredilerinin, bir yüksek öğrenim kurumundan diğerine transfer edilmelerini sağlayan bir sistemdir.

Sınav ve değerlendirme notları genellikle notlarla ifade edilir. Avrupa'da çok çeşitli notlandırma sistemleri bulunmaktadır. Öğrencilerin yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından almış oldukları notların kendi ülkelerindeki kurumlar tarafından kolaylıkla anlaşabilmesi amacıyla, ECTS notlandırma sistemi getirilmiştir. Etiket, bu sistemi uygulamaya yeterli olan üniversitelere verilmektedir.



 
Editör: TE Bilişim