Niğde Üniversitesi, 30–31 Mayıs 2011 tarihlerinde Sakarya Üniversitesi ile Bosna Hersek’ten Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi ve Tuzla Üniversitesi işbirliği ile Bosna Hersek’in Mostar şehrinde gerçekleştirilecek olan “3. Uluslararası Balkanlarda Sosyal Bilimler Kongresi’ne” hazırlanıyor.
 
 Bosna Hersek’in Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi ve Tuzla Üniversitesi ile ortak araştırma faaliyetleri yürütülmesi, araştırma kaynaklarının paylaşımı, ortak bilimsel etkinlikler düzenlenmesi ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine olanak sağlayan akademik işbirliği protokolleri imzalayan Niğde Üniversitesi “3. Uluslararası Balkanlarda Sosyal Bilimler Kongresi” ile işbirliği protokollerini hayata geçirmeye devam ediyor.
 Kongre için Türkiye’den Sakarya Üniversitesi, Bosna Hersek’ten Mostar Cemal Biyediç, ve Tuzla Üniversiteleri ile işbirliği yapan Niğde Üniversitesi, uluslararası alanda tanınırlığını artırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
 Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Ekim ayı içerisinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp ile birlikte Bosna Hersek’e gitmiş, 3. Uluslararası Balkanlarda Sosyal Bilimler Kongresi’nin ayrıntıları, işbirliği alanları ve yapılacak organizasyon ile ilgili görüşmelerde bulunarak kongre anlaşmasına imza atmıştı.
 Rektör Görür, yapılan görüşmelerde kongrenin duyuruları ve üniversitelerin üzerlerine düşen görevler hakkında fikir alışverişinde bulunulduğunu belirtmiş, organizasyonun dilinin Türkçe ve Balkan Dilleri olması, Mostar Cemal Biyediç ve Tuzla Üniversiteleri’nin konferans salonları, teknik altyapı ve tercüman teminini sağlaması, Niğde ve Sakarya Üniversiteleri’nin ise tüm organizasyonu yapması kararına varıldığını ifade etmişti.
Kongrenin genel koordinatörlüğünü Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai Çoşkun, Niğde Üniversitesi Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Selen Doğan ve Niğde Üniversitesi Yürütme Kurulu Üyeliklerini Yrd. Doç. Dr. Ömer İskenderoğlu ile Araş. Gör. Onur Köksal yapıyor.
  Katılımcılar için kongrenin ardından Bosna Hersek gezisi ile Macaristan veya Sırbistan gezisi de planlanıyor. Kongre ile ilgili önemli tarihler;
 
3.Uluslararası Balkanlarda Sosyal Bilimler Kongresi
Bildiri tam metinlerinin gönderilebileceği son tarih
:
28 Mart 2011
Kabul edilen bildirilerin ilanı
:
11 Nisan 2011
Kongreye kayıt için son tarih
:
18 Nisan 2011
3. Uluslararası Balkanlarda Sosyal Bilimler Kongesi (1.gün)
:
30 Mayıs 2011
3. Uluslararası Balkanlarda Sosyal Bilimler Kongesi (2.gün)
:
31 Mayıs 2011
 
Editör: TE Bilişim