Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Bölgesel Tarımsal Sorunların çözümüne yönelik olarak üreticilerle bir araya geldi.


Niğde Üniversitesi bölgedeki tarım sektörünün problemlerinin çözümüne yönelik araştırma ve geliştirme projelerini uygulamaya koymak ve bu konuda Üniversite ile sektör arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bünyesinde bir komisyon oluşturdu.

Farklı konu uzmanlarından oluşturulan komisyon üyeleri 10 Şubat 2016 tarihinde Niğde ili merkez ilçeye bağlı Edikli beldesinde tarım sektörünün sorunları ve çözüm yollarının tespitine yönelik bir toplantı düzenledi.

Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof .Dr. Ahmet Şekeroğlu’nun başkanlığında yürütülen toplantıya, konu uzmanları öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Emin Çalişkan, Prof. Dr. Ethem Akyol, Doç. Dr. Mustafa Avci veYrd. Doç. Dr. Özgür Kıvılcım Kilinç’ın yanısıra Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli ve beldede tarımsal faaliyette bulunan çok sayıda üretici de katıldı.


Tarımsal faaliyette bulunan kişilerle karşılık görüşmelerin yapıldığı toplantıda, tarımsal faaliyet esnasında karşılaşılan sorunlar ana hatlarıyla tespit edildi. Fakültemiz komisyonu tespit edilen sorunların çözümüne yönelik hazırlık çalışmalarını başlatırken, bu çalışmayla birlikte bölgesel sorunlara yönelik olarak yerinde ziyaretlerin artırılarak devam etmesi planlandı.





Editör: TE Bilişim