Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tarımsal araştırma destekleri ve yurt dışında lisansüstü tarımsal eğitime destek faaliyetleri konusunda bilgilendirme yapılması amacıyla “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri ve Yurtdışında Tarımsal Yüksek Öğretim Faaliyetleri” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Amfi Salonu’nda gerçekleştirilen programa Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Özgen, akademik personel, Niğde Patates Araştırma İstasyonu Müdürü Uğur Pırlak, lisans ve lisansüstü öğrenciler katıldı.

Program, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi dekan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu’nun yurt dışı eğitiminin önemini belirten konuşması ile başladı.

Söyleşinin devamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Cengiz Mızrak Bakanlığın tarımsal araştırma faaliyetlerine son yıllarda çok önem verdiğini belirtti. Bu araştırmalar sonucunda birçok tohumun ülkemizde üretildiğini, Türkiye’nin tohumluk ihtiyacının ortalama %60’ını yerli olduğunu ifade ederek, en kısa sürede tüm ihtiyaçların karşılanacağını ve birçok ülkeye ihracatın yapıldığını söyledi.

Ayrıca, Bakanlığın yurtdışına her yıl yüksek lisans için öğrenci göndermeye başladığını ve çalışmanın devam edeceğini belirten Doç. Dr. Cengiz Mızrak geleceğin ziraat mühendislerinin donanımlı olmaları için işbirliklerine hazır olduklarını vurguladı.



Editör: TE Bilişim