Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Vali Âlim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, üniversite yönetimi, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı. Saat 09.30 ‘da başlayan seminer 17.00’a kadar devam etti.
 
Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü Uzmanı Nihat Aytürk tarafından verilen seminerde “Protokolün Anlam ve Önemi” “Kurumlarda Protokol Birimleri ve Görevleri” “Protokol İlkeleri” “Protokol Türleri” “Protokol Listeleri” “Makam Protokolü” “Ulusal ve Kurumsal Bayrak Protokolü” “Resmi, Özel ve Sosyal Taşıt Protokolü” “Toplantı ve Brifing Protokolü” “Tören Protokolü” “Törenlerde Konuşma Yöntemleri” “Protokol Yazıları” “Resmî Yazışmalarda Protokol Kuralları” “Ziyaret ve Konuk Protokolü” “Davet ve Ziyafet Protokolü” “Giyim Protokolü” “Yönetsel Davranış Protokolü” ve “Sosyal Davranış Protokolü” konuları ele alındı.
 
Protokolün bireysel, kurumsal ve ulusal saygınlığın koruyucusu olduğunu söyleyen Aytürk, “Kamusal yaşamda yöneticinin temsil niteliği protokol kurallarına uymasıyla ortaya çıkar. Çünkü yöneticinin başarısını %34 temsil niteliği (protokol), %33 bilgi ve becerisi, %33 kişiliği oluşturmaktadır. Protokol kuralları yöneticilerin ve tüm çalışanların kamusal yaşamda biçimsel olarak uymak ve uygulamak zorunda oldukları kurallar bütünüdür. Protokol kurallarını bilmek ve bu kurallara uymak kurumlar ve uluslararası ilişkilerde kişisel, kurumsal ve ulusal temsil ve saygınlık açısından zorunluluktur” dedi.
 
Seminer sonunda kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’de anlatılan protokol kurallarının uygulanmasının devletin bekası ve devletin saygınlığının devam ettirilmesi bakımından son derece önemli olduğunu belirterek Niğde Üniversitesi olarak tüm çalışanlar ve öğrencilerle birlikte bu kurallar dizisini en iyi şekilde uygulamayı ve kurumu en iyi şekilde temsil etmeyi ümit ettiklerini söyledi. Rektör Görür daha sonra Nihat Aytürk’e teşekkür ederek üniversitemizin anı tabağını hediye etti.






Editör: TE Bilişim