Niğde Üniversitesi  Kariyer Geliştirme Merkezi tarafından “Kariyerim ve Ben” konulu konferans düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn’in konuşmacı olduğu programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Yıldırım, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nalân Gördeles Beşer, Niğde Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Figen İnci, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Üniversitelerde kariyer merkezi olmasının önemine değinerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn, Avrupa Üniversiteler Birliği Heyeti ve öğrenci odaklı eğitim konuları üzerinde de konuştu. CV hazırlama ve görüşme teknikleri hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Dinn, bu konuda Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla eğitim alınabileceğini ayrıca kariyer siteleri ile sosyal iş ağlarının da takip edilebileceğini ifade etti.

Yabancı dilin hayatımızdaki önemine vurgu yapan Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn, İngilizcenin yanı sıra farklı dillerinde öğrenilmesi gerektiğini belirtti. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İşbirliği ile sosyo-ekonomik düzeyi düşük ilçelerdeki gençler ve anne babalara yönelik psikoloji konferansları düzenlediklerini söyleyen Prof. Dr. Dinn, okul hayatında başarılı olmak için ebeveynler olarak neler yapabiliriz?  Anne baba genç ilişkileri, gençler ve verimli ders çalışma, geleceği yakalamak, kendini gerçekleştirmek, gençler ve sınav stresi başlıklı konularda toplam 9 konferansta 2640 kişiye ulaştıklarını söyledi.

“Yaşam fırsatlarla dolu. Kararlı, iyimser olun ve yola devam edin” diyerek konuşmasını sonlandıran Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn’e teşekkür plaketini, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Yıldırım takdim etti.


 

Editör: TE Bilişim