Niğde Üniversitesi  personeli bayramlaşma programında bir araya geldi. Kurban Bayramı tatili sonrası ilk mesai günü gerçekleştirilen program Rektörlük Binası Senato Salonu katında yapıldı.


Bayramlaşma öncesi kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, akademik ve idari personelimizin bayramını kutlayarak bayramın milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Bayramların huzur ve mutluluk vesilesi olmasının beklendiğine değinen Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Öncelikle tüm Niğde Üniversitesi mensuplarının mübarek Kurban Bayramını kutluyor, bu bayramın hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonraki nice bayramları da hep birlikte, çocuklarımız ve ailelerimizle birlik ve dirlik içerisinde geçiririz. Bildiğiniz gibi bayramlar milletimizin yaşamının önemli bir parçasıdır. Birliğimizin beraberliğimizin ve bir arada olma şuurumuzun en önemli göstergesidir bayramlar. Millet olarak, böylesine stratejik bir coğrafyada bu kadar düşmana rağmen ayakta kalmak ve her gün güçlenerek büyük devlet olmak kolay değil. Bunun için bayramlara, bayramlarla birlikte gelen ortak değerlere, ortak sevinçlere ortak mutluluklara ihtiyacımız var. İnşallah birlik ve beraberliğimizi sonsuza dek hep birlikte devam ettirerek bu ülkeyi kolay bir şekilde daha güçlü geleceğe taşırız. Bu yüzden birliğimizi beraberliğimizi bozacak tavır ve davranışlar içerisinde bulunmamak, bu tür davranışlara meydan vermemek durumundayız. Bu tür davranış ve yaklaşımlar, milletimizi üzmekten, ülke olarak dünya üzerindeki gücümüzü ve konumumuzu sarsmaktan başka işe yaramayacaktır” diye konuştu.

Terör olaylarının sabır taşıracak boyuta geldiğini belirten Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür, “Bugün Niğde Üniversitesi'ni yakından ilgilendiren üzücü bir hadisenin gerçekleşmiş olduğunu öğrendik. Eğitim Fakültemizden mezun olan İbrahim Engin isimli eski bir öğrencimizin Şırnak'ta terör örgütü tarafından şehit edildiği haberini aldık. Mezun öğrencimiz İbrahim Engin, bugün memleketi Adana'da toprağa verildi. Öncelikle ailesine ve yakınlarına olmak üzere, tüm Niğde Üniversitesi mensuplarına başsağlığı diliyorum.  Mezun öğrencimiz İbrahim Engin'in yanı sıra ülkemizin birlik ve beraberliğini korumak için teröre karşı mücadele veren tüm şehitlerimizin yakınlarına baş sağlığı diliyor, şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle anıyoruz. Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlediğimiz bu programa katılımlarınızdan dolayı hepinize tekrar teşekkür ediyor, bayramınızı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür konuşmasının ardından programa katılan çok sayıdaki akademik ve idari personelle bayramlaştı.






 



Editör: TE Bilişim