Niğde Üniversitesi İle Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı.


 “1. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu”
ile Türk dünyasını Niğde’de bir araya getiren Üniversitemiz, Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesiyle yapmış olduğu anlaşmalara bir yenisini daha ekledi.

Sempozyum kapsamında Niğde Üniversitesi’ni ziyaret eden Kazakistan Cumhuriyeti Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dinar Nöketayeva, ev sahibi Niğde Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Adnan Görür ile işbirliği protokolü imzaladı.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen Lisansüstü Çift Diploma Programı Protokolüne üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Metin Yıldırım ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ethem Akyol ve Genel Sekreter Yardımcımız Batuhan Taşdurmaz katılırken; Kazakistan Cumhuriyeti Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi adına ise Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dinar Nöketayeva, Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Aliyev ve beraberindeki heyet katıldı.

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Eğitim Bilimleri Enstitülerine bağlı Anabilim Dalları ile Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi’nin eşdeğer Anabilim Dalları arasında beş yıl sureyle yürütülecek olan “Çift Diploma Programı” ile her iki ülke halkının tarihten gelen ve halen devam eden mevcut kültürel ve kardeşlik ilişkilerinin artırılmasıyla birlikte lisansüstü eğitim-öğretim işbirliğinin de her iki ülkede hayat bulması hedefleniyor.

İmzalanan protokol Niğde Üniversitesi ve Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi arasında lisansüstü çift diploma programı yapılmasına olanak sağlayacak.

Ziyaret, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ile Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dinar Nöketayeva’nın iki üniversite arasındaki işbirliğinin geliştirilip güçlendirilmesi için görüş alışverişinde bulunmalarının ardından sona erdi.






Editör: TE Bilişim