Üniversite tarafından büyük önem verilen Üniversite Sanayi işbirliği alanında yeni ve önemli bir adım daha atıldı. 



Üniversite ile TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. arasında Ar-Ge ve eğitim işbirliği protokolü yapıldı.İşbirliği protokolü, Rektörlük binasında gerçekleştirilen özel bir törenle imzalandı.

Protokol imzalama töreninde Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. Strateji ve Teknoloji Yönetim Başkanı Yılmaz Erdoğan, Teknoloji Yönetim Müdürü Eyüp Serdar Gökpınar ve bazı öğretim üyeleri de hazır bulundu.

İşbirliği protokolünü Üniversite adına Rektör Prof. Dr. Adnan Görür ile TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. adına Strateji ve Teknoloji Yönetim Başkanı Yılmaz Erdoğan imzaladılar.

İşbirliği protokolü, ortak Ar-Ge, öğrenim ve akademik çalışmaların gerçekleştirilebilmesi için taraflar arasında karşılıklı eşgüdüm sağlanmasını ve tarafların birbirlerinin imkân ve olanaklarından faydalanılmasına ilişkin koşulları düzenliyor. Bu kapsamda lisansüstü eğitime yönelik ortak tez ve proje çalışmaları gerçekleştirmek, öğrencilerin anılan kurumun laboratuar ve teçhizat altyapısı ile tesislerini kullanarak tez, proje ve benzeri akademik çalışmalar yapabilmelerine yönelik esaslarda da düzenlemeler içeriyor.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemine değinerek “Üniversite sanayi iş birliği ülkemiz için son derece önemlidir. Herkesin bu konuda büyük çaba göstermesi gerekiyor. Bilgi ile parayı buluşturamazsak ilerlemek ve gelişmek mümkün olmaz.Bilginin yaşam kalitesini artırmak, insanımızın refah seviyesini yükseltmek için üretildiğini unutmamak gerekiyor. Bu bakımdan hem üniversiteler hem de sanayi kuruluşları aynı sorumluluğa sahiptir. Üniversitelere bilginin üretimi sürecinde, bilgiyi teknolojiye dönüştürme aşamasında da sanayiye görev düşüyor. Üniversite ne kadar bilgi üretirse sanayinin de bu bilgiyi, teknolojiye dönüştürme zorunluluğu vardır. Bu noktadan bakıldığında gelişmek ve ilerlemek için üniversite-sanayi işbirliği kaçınılmaz bir hal almaktadır. Bizde Niğde Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak adına büyük gayret sarf ediyoruz. Bu nedenle üniversite sanayi işbirliğini gerçekleştirmeyeve geliştirmeye büyük önem veriyoruz. TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Şile yapılan bu protokol, üniversite sanayi işbirliği açısından büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla bu işbirliğinin uzun süreli olmasını arzu ediyor, bugün burada uzun soluklu bir işbirliğinin ilk adımını attığımıza inanıyoruz. Bu adım üniversitemiz için bir başlangıç olacaktır. Beraber çok büyük ve başarılı çalışmalar yapacağız. Anadolu’da yer alan bir üniversite olarak, bu işbirliğinden büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Protokol imza töreninde TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. Strateji ve Teknoloji Yönetim Başkanı Yılmaz Erdoğan’da kısa bir konuşma yaparak üniversite sanayi işbirliğinin önemine işaret etti. Konuşmasına Üniversitemizde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Erdoğan, “Sayın Rektörümüzün de belirttiği gibi dünyamızın geldiği noktada üniversite sanayi işbirliği son derece önem taşıyor. Biz,Türk Havacılık ve Uzay Sanayiolarak üniversitelerle olan işbirliğine büyük önem vermemize rağmen şimdiye kadar gerekli adımları istediğimiz gibi atamadık. Bu çerçevede ilk işbirliği anlaşmasını Niğde Üniversitesi’yle gerçekleştiriyoruz ve bundan ayrı bir onur duyuyoruz. Bu işbirliğinden sanayi ile üniversitenin beklentileri farklı olabilir. Ancak bizlere düşen görev sanayinin üniversiteden azami düzeyde yararlanmasını ve destek almasını sağlarken üniversitenin beklentilerini maksimum düzeyde karşılayabilmektir. Bu doğrultudaki tedbirleri aldıktan ve bir süre beraber çalıştıktan sonra aynı dili konuşur hale gelmeyi umut ediyoruz. Bunun sadece kurumlarımıza değil ülkemize de büyük yarar sağlayacağına inanıyorum. Bizlerin bu adımının diğer üniversite ve sanayi kuruluşlarına örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.








Editör: TE Bilişim