Pakistan’ın 3 önemli üniversitesi ile akademik işbirliği protokolü imzalayan ve ülkede düzenlenen eğitim fuarlarına katılarak tanıtım yapan Niğde Üniversitesi, Pakistan halkı ve Pakistan basını tarafından büyük ilgi gördü.

 

Uluslararası üniversite olma hedefiyle yürüttüğü çalışmalar kapsamında Pakistan’ın İslamabat, Lahor ve Karaçi şehirlerinde düzenlenen eğitim fuarlarına katılan Niğde Üniversitesi, Pakistan’ın Veteriner ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi, Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Pencap Üniversitesi ile de akademik işbirliği anlaşmaları imzaladı.

 

İlk protokol, Pakistan’ın en önemli Üniversitelerinden biri olan Lahor-Veterinerlik ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi (UVAS) ile imzalandı. Üniversitenin Lahor şehir kampusunda düzenlenen imza töreninde mutabakat metinleri Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ile Lahor-Veterinerlik ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi (UVAS) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talat Naseer Pahsa tarafından imzalandı.

 

İmza töreninde bir konuşma yapan Lahor-Veterinerlik ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi (UVAS) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talat Naseer Pahsa, üniversitelerini tanıtarak akademik durum, araştırma geliştirme alt yapısı, yayınlar ve eğitim programları ile ilgili bilgiler verdi. Öğretim üyeleri ve öğrenciler için yeni fırsatlar yaratmak ve sunulan imkânları arttırmak için uluslararası üniversiteler ve araştırma enstitüleri ile bağlarını geliştirdiklerini söyledi.

 

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür de, küreselleşme sürecinde, yükseköğretim kurumları arasındaki ilişkiler ağının giderek yoğunlaştığını ve üniversitelerin daha fazla uluslararası nitelik kazandığı son yıllarda uluslararası işbirliklerini artırmak durumunda olduklarını söyledi.

 

Öğrenciler, akademisyenler ve farklı sosyal gruplar açısından yükseköğretimin uluslararasılaşmasının günümüz dünyasındaki sosyal, kültürel ve iktisadi hareketliliğin temel dinamiklerinden biri haline geldiğini ifade eden Rektör Görür, imzalanan protokolle İki üniversitenin temel bilimsel araştırma ve daha yüksek nitelikli çalışmalar için öğretim üyesi, lisans ve lisansüstü öğrenci alışverişinde bulunacağını, ortak sempozyum, çalıştay gibi bilimsel etkinlikler ve müfredat, ders geliştirme modülleri, araştırma makaleleri gibi ilgili malzemelerin hazırlanmasında işbirliği yapacağını söyledi.

 

Niğde Üniversitesi ile Lahor-Veterinerlik ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi arasında yapılan akademik işbirliği “Pakistan’ın gözü kulağı” sloganıyla yayınlanan ve ülkenin en prestijli gazetelerinden biri olan “Pakistan Obeserver Gazetesi” başta olmak üzere tüm Pakistan basınında büyük yer buldu.

 

Niğde Üniversitesi Pakistan’ın Pencap Üniversitesi ve Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile de akademik işbirliği anlaşmaları imzalandı. Anlaşmalar çerçevesinde lisans ve lisansüstü araştırma programlarında ve iki üniversitenin teknolojisinde, personel ve araştırmacıların kullanabileceği çeşitli imkânlar sunulacak.


Editör: TE Bilişim