Niğde Üniversitesi mezuniyet töreni yapıldı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz mezuniyet törenine katıldı.

 

Törene,  Bakan İsmet Yılmaz, Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Vali Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, bazı daire amirleri, parti temsilcileri, öğretim görevlileri, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı.

 

Üniversite Yerleşkesinde yapılan törende bir konuşma yapan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür “Şüphesiz, mezuniyet törenleri, eğitim kurumları için en özel günlerdir. Niğde Üniversitesi olarak bu yıl 18.sini gerçekleştirdiğimiz mezuniyet törenini bizler için anlamlı ve özel kılan bir başka sebep de Üniversitemizin kuruluşunun 20. Yılını yaşıyor olmamızdır.

 

Tıpkı bir çocuğun büyütülmesi gibi büyük fedakârlıklar gerektiren bir süreçten geçerek bugün ürettiği bilgiyi teknolojiye dönüştürme noktasına ulaşan Üniversitemiz, son derece zor dönemlerden geçerek büyük bir gurur ve onurla kutladığımız 20. Yılına girmiştir.  Binbir emek harcayarak ve büyük fedakârlıklar göstererek, yemeyip yedirerek, giymeyip giydirerek bugünlere getirdiğiniz çocuklarınızın en mutlu günlerinden birini yaşamak üzere katıldığınız bu tören, emeklerinizin ve fedakârlıklarınızın ne kadar önemli olduğu anlamına da gelmektedir. Çocuklarınızın yetişmesinde gösterdiğiniz gayret, her türlü takdir ve övgüye değerdir. Gayretleriniz ve fedakarlıklarınızdan dolayı sizleri kutluyorum.

 

Yaşamınızın bundan sonraki kısmında bir arada bulunamasak da gönlümüzün sizlerle beraber olduğunu unutmayın. Kendinize, ailenize ve ülkemize ihanet etmeyin. Niğde’yi ve Niğde Üniversitesini asla unutmayın. Yaşayın ve yaşatın. Her zaman rahmetle ve şükranla andığımız atalarımızın, şehitlerimizin ve minnetle andığımız gazilerimizin büyük bedeller ödeyerek ortaya koydukları ve bizlere emanet ettikleri tüm değerleri gelecek kuşaklara eksiksiz teslim etmekten sorumlu olduğunuzu da asla unutmayın. Bu duygu ve düşüncelerle mezuniyetinizin kutlu, gönlünüzün mutlu, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum. “dedi.

Mezuniyet töreninde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’da bir konuşma yaptı. Yılmaz “Önemli bir eğitimi geride bıraktınız. Bundan sonra boş vakit bulamayacaksınız. 'Beşikten mezara kadar' diye bir sözümüz var. Bundan sonra kendi ayaklarınız üzerinde durmaya başlayacaksınız. Anne, baba ve hocalarınız bu günü yaşamak için büyük emek sarf etti. Siz bu ülkenin bilim insanı, sanatçısı öğretmeni olacaksınız. Bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü mezunu Nurbanu Fidan’da bir konuşma yaptı. Mezun öğrencilerden dereceye girenlere Bakan Yılmaz, Milletvekilleri Ömer Selvi ve Alpaslan Kavaklıoğlu tarafından  belgeleri ve hediyeler verildi. Bölüm birincileri kütüklere plaka çakarak başarılarını simgeleştirdi. Törenin sonunda öğrenciler keplerini havaya fırlatarak sevinçlerini paylaştılar.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim