Niğde Üniversitesi ile Güney Kore’nin Kookmin Üniversitesi arasında bir süre önce imzalanan akademik işbirliği anlaşması uygulamaya geçirildi.

 

Akademik işbirliği ve öğrenci değişim antlaşması çerçevesinde Niğde Üniversitesi’nden ilk etapta 5 öğrenci eğitim almak için Güney Kore’nin Kookmin Üniversitesi’ne gönderildi. Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ile Makine Mühendisliği bölümlerinden ve Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden toplam 5 öğrencinin bir dönem eğitim almak üzere gönderildiği Kookmin Üniversitesi, Güney Kore’nin en önemli üniversitelerinden biri olarak kabul ediliyor.

 

Öğrenci, öğretim elemanı ve idari personel değişimine dayalı akademik işbirliği anlaşması kapsamında Kookmin Üniversitesi’nden de Niğde Üniversitesi’nde öğrenim görmek üzere 2 öğrenci geldi. Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ile Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümüne gelen Koreli öğrenciler eğitimlerini bir dönem boyunca ülkemizde sürdürecekler.

 

Uzakdoğu ülkeleri ile güçlü ilişkilerin kurulması yönünde önemli bir adım olan işbirliği protokolü, akademisyen ve öğrenci değişiminin yanı sıra bilimsel araştırmalar için uluslararası işbirliği yapılmasına, ortak araştırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine, araştırma kaynaklarının paylaşımına, ortak bilimsel etkinlikler düzenlenmesine ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine imkân sağlıyor.

 

Niğde Üniversitesi bu anlaşmayla birlikte sadece Avrupa ülkelerine değil aynı zamanda dünyanın diğer ülkelerine de öğrenci göndermeye ve oralardan öğrenci kabulüne başlamış oldu.

 

Akademik işbirliklerini geliştirip güçlendirmek amacıyla dünyanın dört bir yanındaki saygın üniversiteler ile ilişki kuran ve anlaşmalar imzalayan Niğde Üniversitesi’nin, akademik anlaşma imzaladığı üniversite sayısı 20’yi geçmiş oldu.

 

Editör: TE Bilişim