Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 2012-ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre Niğde Üniversitesi’nin 5 bin 618 kontenjanından 4 bin 497’si öğrenciler tarafından tercih edildi.

 

Lisans yerleştirme sonuçlarına göre Türkiye’nin birçok ilinden adayların tercih ettiği Niğde Üniversitesi kontenjanlarının %89’u doldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, geçen yıl söz konusu olan öğrenci kontenjan açığının bu yıl biraz daha kapandığını belirterek bu yıl ki açığın %11’lere kadar düştüğünü ifade etti. Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, ek kontenjan yerleştirmeleri ile açığın büyük oranda kapanacağını beklediklerini ve 623 olan kontenjan açığının ek kontenjan döneminde 300’lere kadar düşebileceğini belirtti.

 

Yeni akademik eğitim öğretim yılında Niğde Üniversitesi’ne 4 bin 497 öğrencinin kayıt hakkı kazandığını belirten Rektör Görür; “Bundan sonraki süreçte eğitim öğretimde alınacak önlemler bulunmaktadır. Bu tedbirlerle birlikte kontenjan açığını sıfırlamak mümkün değildir. Ama sıfıra yakın noktaya getirmeyi düşünüyoruz. Bundan 2-3 yıl öncesinde kontenjan açıklarının %20’lerin üzerinde olduğunu ve yapılan çalışmalarla veya öğrencinin kabul etmediği bölümlerin kapatılıp yerine yenilerinin açılmasıyla birlikte yeniden organize etme çalışmalarıyla söz konusu oranı %11 lere kadar düşürmeyi başardık” dedi.




Editör: TE Bilişim