Niğde Üniversitesi  “Dünyada ve Türkiye’de Yükseköğretim”  Konulu Konferans Düzenledi.


Niğde Üniversitesi  tarafından düzenlenen “Dünyada ve Türkiye’de Yükseköğretim” konulu konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Eski Rektörü, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Toğrol’un konuşmacı olarak katıldığı konferansa Niğde Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, öğretim elemanları, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Ergün Toğrol konuşmasına üniversitelerin kuruluş amaçları hakkında bilgiler vererek başladı. Toğrol, “Üniversitelerin kurulma amaçları arasında, bilgi sahibi olmak, aydınlanmak, gerçeği öğrenmek ve anlamak için çaba göstermek bulunmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda, insan davranışlarını daha iyi tanımak, doğa olaylarını daha doğru değerlendirmek mümkün olmaktadır.  Bu amaçlara ulaşmak için üniversiteler sürekli gelişmiş, gelişirken de çeşitli aşamalardan geçmiştir” dedi

Eğitimin yeri ve önemine değinerek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Toğrol, “Eğitimin bir amacı insan haklarına saygılı, insanî değerlere sahip bireyler yetiştirmektir. İnsanî değerler olarak özetlediğimiz: ahlâk ve kültürdür. Üniversiteler bu değerlerin kazanılmasında yararlı olamıyorlarsa, o zaman sistemde bir eksiklik vardır” dedi.

Toğrol ayrıca, kurulan ilk üniversiteler, Türkiye’de yükseköğretim istatistikleri, öğretimin kalitesi, öğretim üyelerinin mobilitesi, üniversite özerkliği, yabancı dil öğretimi, araştırma etkinlikleri, toplumun üniversiteden bekledikleri, üniversitelere ayrılan kaynaklar başlıklı konulara da kısaca değinerek konuşmasını sonlandırdı.


Konferans soru cevap bölümünün ardından Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’ün konuşmacı Prof. Dr. Ergün Toğrol’a teşekkür ederek, plaket takdim etmesiyle sona erdi.



 

Editör: TE Bilişim