Niğde Üniversitesi  Kazakistan’ın Almati şehrinde düzenlenen “13. Uluslararası Kazakistan Eğitim ve Kariyer 2012 Fuarı”na katıldı. 15 ülkeden 150 üniversitenin yer aldığı fuarda Niğde Üniversitesinin  standı büyük ilgi gördü.


Almanya, Rusya, Çin, Portekiz, İsviçre, Kore, Malezya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Letonya, Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve Kıbrıs, gibi çok sayıda ülkenin önde gelen üniversitelerinin de stant açtığı fuarda üniversitemiz her yönüyle tanıtıldı.

Kazakistan Atakent Fuar alanında 18-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen fuarda Niğde Üniversitesi standı en çok ziyaretçi çeken stantlar içerisinde yer aldı. Türkiye’ye gelmek isteyen öğrenciler üniversitemizin standını ziyaret ederek bölümlerimiz ve olanaklarımız hakkında detaylı bilgi aldılar.

Niğde Üniversitesi standını öğrencilerin yanı sıra Kazakistan’da bulunan üniversitelerin yetkilileri de ziyaret etti. Niğde Üniversitesi ile akademik işbirliği yapmak isteyen üniversite yetkilileri RektörProf. Dr. Adnan Görür ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp ile görüştüler.

Niğde Üniversitesi'nin fuarda gördüğü ilgiden oldukça memnun olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Türk ve akraba topluluklarla işbirliklerini artırarak kültürel birlikteliğin, tarih birlikteliğinin ve kardeşlik bağlarının daha ileri noktalara taşınması için üniversite olarak üzerimize ne düşüyorsa o yönde çaba sarf etme gayreti içerisinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Yaptığımız akademik işbirlikleri ve katıldığımız bu tür organizasyonlarla Niğde Üniversitesi’nin adını uluslararası alanda da en iyi şekilde duyuracağız” dedi.



Editör: TE Bilişim