Niğde Üniversitsi Girişimce ve Yenilikçi Üniversite sıralamasında ön sıralarda yer alıyor.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan, “Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi”nde Niğde Üniversitesi, devlet üniversiteleri arasında 29. sırada yer aldı.

 

Niğde Üniversitesi, TÜBİTAK öncülüğünde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu yıl ilk defa “Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi” adıyla hazırlanan en girişimci ve yenilikçi üniversiteler sıralamasında, birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak üst sıralarda yer aldı.

 

Sabancı Üniversitesi’nin birinci olduğu endekste Niğde Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’yle beraber 28 puanla aynı sırayı paylaştı.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından açıklanan endeks, üniversitelerdeki girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla, “bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği”, “fikri mülkiyet havuzu”, “işbirliği ve etkileşim”, “yenilikçilik ve girişimcilik kültürü”, “ekonomik katkı ve ticarileşme” başlıklarında 5 değerlendirme boyutundan oluşuyor.

 

Bu yıldan itibaren her yıl düzenli olarak yayınlanacak olan endeksin gelecek yıl üniversite tercihlerinden önce açıklanması planlanıyor.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesi’nin girişimcilik ve yenilikçilik bakımından devlet üniversiteleri arasında 29. sırada yer aldığını ancak bunun yeterli olmadığını ifade ederek “Üniversitemizi her alanda olduğu gibi girişimcilik ve yenilikçilik konusunda da daha ileriye taşımamız gerekiyor. Niğde Üniversitesi, ivmesi sürekli yükselen bir değişim sergilemektedir. Yaşanılan değişimin devamlılığı büyük önem taşıyor. Bu anlamda öğretim elemanlarımızın üzerine ciddi görevler düşüyor.” dedi.

 

Niğde Üniversitesi’nin sanayi kuruluşları ile ilişkilere büyük önem verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Üniversitelerin sanayileşme sürecinde çok önemli role sahip olduğu tartışmasızdır. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksinin, ülkemizin sanayileşme sürecine üniversitelerin doğrudan katılımını sağlayacak nitelikte bir teşvik olduğunu düşünüyorum. Endeks sayesinde, üniversitelerimiz arasında bu alanda bir rekabet ortamı oluşacak, üniversitelerin yaptığı çalışmalar da sanayimizin önünü açacaktır. Niğde Üniversitesi olarak, bugüne kadar üniversite sanayi işbirliği kapsamında attığımız adımlar, ciddi ve önemli adımlardır ama biz bunu hiçbir zaman yeterli görmedik. Amacımız sanayi ile işbirliğimizi çok daha ileriye götürmek ve üniversitede üretilen bilgiyi iş hayatına aktararak toplumsal faydaya dönüştürmektir. Sanayi ile işbirliğine öğrencilerimizi de katmaya ve bu doğrultuda gerçekleştirilen projelerde daha çok öğrencimizin görev almasını sağlamaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

 

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, açıklamasının sonunda Niğde Üniversitesi’nin, eğitimden araştırma geliştirmeye, fiziki yapılanmadan bilimsel ve kültürel etkinliklere kadar her alanda yakaladığı yenilikçi anlayışın bundan sonrada hız kesmeden devam edeceğini ve çok daha ileri düzeye taşınacağını ifade etti.

 

 

Editör: TE Bilişim