Kuruluşunun 20. yılında akademik, fiziksel ve sosyal gelişim açısından parlak bir dönem yaşayan Niğde Üniversitesi, yeni açtığı bölüm ve programlarla birlikte öğrenci sayısını da hızla artırıyor.

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 2012 yılı şubat ayı içinde 9 programın açılması ve bu programlarla birlikte mevcut 2 programa 2012-2013 eğitim öğretim yılında toplam 490 öğrenci alınması uygun görüldü. 2012-2013 eğitim öğretim yılında;

 

Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu; Mekatronik Programı İkinci Öğretime 50,  İş Sağlığı ve Güvenliği Programı İkinci Öğretime 50, Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu; Geleneksel El Sanatları Programına 40, Bor Meslek Yüksekokulu; Gıda Kontrolü ve Analizi Programına 40, Gıda Kontrolü ve Analizi Programı İkinci Öğretime 40, Bilgisayar Programcılığı Programı İkinci Öğretime 40, Elektrik Programı İkinci Öğretime 50, Ulukışla Meslek Yüksekokulu; Avcılık ve Yaban Hayatı Programına 40, Çevre Temizliği ve Denetimi Programına 40 öğrenci alınacak. 2012 yılı içinde açılan bu yeni programların yanı sıra 2011 yılında açılan programlardan Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu; Mekatronik ile İş Sağlığı ve Güvenliği programlarına

50’ şer öğrenci alınması uygun görüldü.

 

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan GÖRÜR yaptığı açıklamada:

“ 20. kuruluş yılımızı kutladığımız 2012 yılı içerisinde Üniversitemizin hak ettiği yere gelmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yaklaşık 3 yıllık süre içinde, Üniversitemiz, akademisyenlerimizin nitelikli bilimsel araştırma yapabilecekleri ve öğrencilerimizin kaliteli bir eğitim alacakları fiziki mekân sayısını ve mevcut ortamları iyileştirdiğimiz gibi öğrenci sayısını da hızla artırdık. 2009 yılı Haziran ayından itibaren fakülte sayısını yüzde 75, enstitü sayısını yüzde 50, yüksekokul sayısını yüzde 50, meslek yüksekokulu sayısını yüzde 20, bölüm ve program sayısını yüzde 60, araştırma ve uygulama merkezi sayısını yüzde 50 oranında artıran Üniversitemiz, buna paralel olarak, 10 bin 169 olan öğrenci sayısını da yaklaşık yüzde 60 oranında artırarak 16 bin 216’ya ulaştırmıştır. Öncelikli hedefimiz öğrenci sayısını önümüzdeki yıllarda 20 bin’e çıkarmak olacaktır.

 

Ülkenin, bölgenin ve ilin ihtiyaçları doğrultusunda 36 lisans, 29 önlisans olmak üzere toplam 65 yeni bölüm ve program açtık. Yeni açılacak bölümlerle birlikte önümüzdeki yıllarda da büyümemiz devam edecektir. Bu bölüm ve programları açarken Niğde’nin önceliklerini ve bu bölümlerden mezun olan öğrencilerin iş bulma imkânlarını da göz önünde bulundurmaktayız. Üniversitemizi çok daha iyi bir noktaya taşımak amacıyla bundan sonraki süreçte de yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.”  dedi.

 

 




Editör: TE Bilişim