Niğde Üniversitesi, bir süre önce almaya hak kazandığı Diploma Eki Etiketi (Diploma Supplement Label: DS) belgesini Niğde Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür teslim aldı.


Önemli bir başarıya imza atarak Avrupa Birliği Komisyonu tarafından verilen ve bu yıl Avrupa’da sadece 73 üniversitenin alabildiği Diploma Eki Etiketini, öğrencilerimizin diplomalarının ekinde kullanmaya hak kazanan üniversitemiz, belgesini İzmir'de düzenlenen törenle aldı.

Ege Üniversitesi'nde düzenlenen törene Niğde Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Uluslararası İlişkiler Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Ömer İskenderoğlu ve Uluslararası İlişkiler Ofisinden Uzm. Hülya Üründü katıldı.

Törende Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkan Vekili Bülent Özcan, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Delegasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Vivre Vimpari, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Fatih Hasdemir ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından Diploma Eki Etiketi ile AKTS Etiketi almayı hak eden yükseköğretim kurumlarının Etiket belgeleri üniversite rektörlerine takdim edildi.

Niğde Üniversitesi mezunlarının  diplomalarının sadece Türkiye’de değil, Avrupa genelinde de tanınmasını kolaylaştıracak aynı zamanda daha saydam bir eğitim anlayışı sergilememizi sağlayacak olan Diploma Eki Etiketi ile uluslararasılaşma alanında önemli bir adım atılmış oldu.

Diploma Eki Etiketinin üniversitemizin Bologna Sürecinde ortaya koyduğu gayret ve çabaların bir sonucu olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, "Artık öğrencilerimiz sade.ce Türkiye’de değil Avrupa’da da yenilikçi bir öğretim ortamına katılabilecek, Avrupa’daki iş ve eğitim imkânlarından da yararlanabilecekler. Niğde Üniversitesi’nin Avrupa da sadece 73 üniversitenin alabildiği bu belgeyi almış olması son derece önemli bir başarıdır. Bu doğrultuda bundan sonraki hedefimiz AKTS Etiketi almak olacaktır.  Üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.











 

Editör: TE Bilişim