Uluslararası alanda tanınan bir üniversite olmayı hedefleyen Niğde Üniversitesi bir büyük başarıya daha imza atarak Avrupa Birliği Komisyonu tarafından verilen ve Avrupa’da sadece 73 üniversitede bulunan Diploma Eki Etiketi (Diploma Supplement Label: DS) hakkı aldı.


Mezun olan öğrencilerinin diplomalarının sadece Türkiye’de değil, Avrupa genelinde de tanınmasını kolaylaştırmak ve daha saydam bir eğitim anlayışı sergilemek amacıyla Eylül ayında Diploma Eki Etiketi başvurusu yapan Niğde Üniversitesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yapılan teknik ve içerik değerlendirmeleri sonucunda başarılı ve yeterli bulunarak Bologna Sürecinin uluslararası tanınırlılık ayağını temsil eden Diploma Eki Etiketi ile ödüllendirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, “Diploma Eki Etiketi, üniversitemizin Bologna Sürecinde izlemiş olduğu adımların doğruluğunu kanıtlamakla birlikte öğrencilerimizin diplomalarına uluslararası arenada tanınırlılık sağlayacaktır. Böylece öğrencilerimiz sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da yenilikçi bir öğretim ortamına katılabilecek, Avrupa’daki iş ve eğitim imkânlarından da yararlanabilecekler. Niğde Üniversitesi’nin Avrupa da sadece 73 üniversitenin alabildiği bu belgeyi almış olması son derece önemlidir. Diploma Eki Etiketi, Niğde Üniversitesi’ni uluslar arası tanınırlığı olan, uluslar arası bir üniversite konumuna ulaştırmak için ortaya koyduğumuz çabaların bir sonucudur. Bu doğrultudaki çalışmalarımız artarak devam edecek, Niğde Üniversitesi önümüzdeki yıllarda her anlamda uluslararası niteliklere sahip, dünyanın birçok ülkesinden yabancı uyruklu öğrenci çekebilen ve uluslar arası projelere ortaklık eden bir üniversite konumuna ulaşacaktır. Mezunlarımıza Avrupa’da çalışma ve ileri düzeyde eğitim alma imkanı tanıyacak olan Diploma Eki Etiketi’nin üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Diploma Eki Etiketi, akademik ve meslekî tanınmayı artırarak eğitimde verilen yetileri saydam kılması ve hem ulusal hem de kurumsal bağımsızlığı korurken aynı zamanda bütün Avrupa’da benimsenen bir ortak çerçeveye aidiyeti sağlaması bakımından büyük önem taşımaktadır. Bunun dışında üniversitenin yurtdışında tanınmasına, mezunlarının ulusal ve uluslararası çerçevede iş bulma olanaklarının artmasına ciddi katkılar sağlamaktadır.

Uluslararası tanınırlık ve eğitimde kalitenin simgesi olan Diploma Eki Etiketi (DS LABEL) üniversitemize Mayıs ayında Belçika’da gerçekleştirilecek bir törenle takdim edilecek.

Editör: TE Bilişim