Niğde Üniversitesi  “Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Töreni” ile “Unvana Yükseltilen ve Atanan Öğretim Üyeleri ve Göreve Yeni Başlayan Akademik Personel” için tören düzenledi.

Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, dekanlar, müdürler, öğretim elemanları, idari personel, öğrenciler ve öğretim elemanlarının aileleri katıldı.

Tören Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törende açılış konuşması yapan Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür, Türkiye’de üniversite sayısının giderek arttığını ve rekabetin kaçınılmaz bir hal aldığını söyledi. Bu manada yapılan bilimsel çalışmaların oldukça önem kazandığını ifade eden Rektör Görür, “Toplumsal fayda sağlamak, ekonomik gelişme sağlamak için rekabet şart. Rekabette üstünlük sağlamak için de tüm üniversitelerin en iyi öğretim üyelerini ve en iyi öğrencileri kazanmak gibi bir zorunlulukla karşı karşıya olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Bu anlamda öğretim üyelerinin yaptıkları çalışmaların değerinin ortaya koyulması ve hissettirilmesi büyük önem taşıyor. Katılmış olduğunuz tören bu amaçla hazırlanmıştır” dedi.  

Niğde Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi sayısının 2009 yılında 219 iken bugün 360’ın üzerine çıktığını belirten Rektör Görür, dikkat çekici bir diğer unsur olarak da 2009 yılında 16 olan Profesör sayısının bugün 44’e yükseldiğini ve sayının yaz aylarında 60’ı geçeceğini söyledi. Yine 2009 yılında 25-30 civarında olan Doçent sayısının bugün 105 ile 110 arasında değiştiğini bu rakamların Niğde Üniversitesi için önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

Rektör Görür’ün konuşmasının ardından 24 Mart 2014 tarihinden itibaren Üniversite öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, okutman ve uzman kadrolarında göreve başlayan öğretim elemanlarının isimleri okunarak projeksiyon ile salonda bulunan perdeye yansıtıldı.

Profesör, doçent ve yardımcı doçent unvanına yükseltilen ve atanan öğretim üyelerine cübbe giydirilmesi ve belge takdimi ile devam eden törende Profesörlüğe yükseltilerek atanan öğretim üyelerine cübbeleri Rektör Prof. Dr. Adnan Görür tarafından giydirilerek belgeleri takdim edildi.

Doçentliğe atanan öğretim üyelerine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak cübbe giydirip belgelerini takdim ederken, yardımcı doçentliğe atanan öğretim üyelerine Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Ethem Akyol, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abitter Özulucan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ulutaş ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan tarafından cübbeleri giydirilerek belgeleri takdim edildi.

Törende Emekli olan Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Refik Kayalı’ya da Rektör Prof. Dr. Adnan Görür tarafından teşekkür plaketi verildi.

Hazırladıkları projelerle Niğde üniversitesine katkı sağlayan Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarına emekli Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Refik Kayalı tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Unvana Yükseltilen ve Atanan Öğretim Üyelerine cübbelerinin giydirilmesi ve belgelerinin takdiminin ardından Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Törenine geçildi.

2014 yılında yayınlanmış bilimsel eserleri ile teşekkür belgesi almaya hak kazanan öğretim elemanlarına belgelerinin takdim edilmesi ve 2014 yılında yayınlanan bilimsel eserleri ile üniversitemizde dereceye giren öğretim üyelerine plaket ve teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile devam eden tören, toplu fotoğraf çekimi ve kokteylle sona erdi.




Editör: TE Bilişim