20. kuruluş yıldönümünü düzenlediği ulusal ve uluslararası boyuttaki bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerle kutlayan Niğde Üniversitesi, eğitim camiası açısından büyük önem taşıyan “Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi’ne (UFBMEK)” ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

 

25-27 Nisan 2012 tarihlerinde “10. Ulusal Müzik Eğitimi Sempozyumu” 3-6 Mayıs 2012 tarihlerinde “1. Uluslararası Niğde Dil, Kültür ve Tarih Sempozyumu” ve 28-30 Mayıs 2012 tarihlerinde “Multidisipliner Etik Kongresi”ni gerçekleştiren Niğde Üniversitesi bu kez de eğitim camiası açısından büyük önem taşıyan Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi’ne hazırlanıyor.

 

27-30 Haziran 2012 tarihleri arasında Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek kongrede Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi alanındaki yeni gelişmelerle bu alanlara nitelikli öğretmen yetiştirme konusunda yapılan araştırma sonuçları paylaşılacak ve eğitime olan katkıları değerlendirilecek.

 

İlki 1994 yılında “I. Ulusal Fen Bilimleri Eğitimi Sempozyumu” adıyla gerçekleştirilen ve 2002 yılından bu yana “Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi” adıyla yapılan kongreye bu yıl yaklaşık 1500 kişinin katılması bekleniyor.

 

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür konuyla ilgili olarak bir açıklama yaparak, Milli Eğitim Bakanlığı - Eğitim Fakülteleri işbirliği ile iki yılda bir düzenlenen Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi’nin 10.’suna ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği günümüzde eğitimin temel işlevine uygun bireylerin yetiştirilmesinin, eğitimin amaçlarının, yöntem ve stratejilerinin yeniden gözden geçirilerek tartışılmasının büyük önem taşıdığını belirten Rektör Görür, çok sayıda bilim insanının bir araya geleceği kongrede fikir paylaşımının sağlanacağını söyledi.

 

Niğde Üniversitesi’nin büyük bir coşku ile kutladığı 20. kuruluş yıldönümünde düzenlenen etkinliklerin büyük bir kısmının ulusal ve uluslararası boyuttaki bilimsel etkinliklerden oluşmasına gayret ettiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “ ‘10. Ulusal Müzik Eğitimi Sempozyumu’ ‘1. Uluslararası Niğde Dil, Kültür ve Tarih Sempozyumu’ ve  ‘Multidisipliner Etik Kongresi’ni başarıyla gerçekleştirdik. 27-30 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılacak olan ‘10. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi’nin ardından 9-11 Temmuz 2012 tarihlerinde ‘The 2nd International Conference on Computation for Science and Technology’ 5-8 Eylül 2012 tarihlerinde ‘25. Ulusal Matematik Sempozyumu’ 19-22 Eylül 2012 tarihlerinde ‘15. Ulusal Kil Sempozyumu’ ve 11-13 Ekim 2012 tarihlerinde de ‘Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi 2012 Ulusal Toplantısı’nı gerçekleştireceğiz” dedi.

 

 

 



 

Editör: TE Bilişim