Niğde Üniversitesinden  AR-GE İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programları Konulu Konferans


Niğde Üniversitesinin  düzenlediği “AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programları” konulu konferans Mühendislik Fakültesi Anfi  Salonunda  gerçekleştirildi.

KOSGEB Kayseri Hizmet Merkezi Müdürü Erdal Çınar’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Şener ile Prof. Dr. Mustafa Bayrak'ın yanı sıra Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmasının başında, amaçlarının AR-GE ve İnovasyon yaşam felsefesini üniversitelere, bürokrasiye ve sanayi dünyasına yerleştirmek olduğunu söyleyen Çınar, Türkiye’de AR-GE konusunda yapılan çalışmalara çok ciddi destekler olduğunu söyledi. Özellikle TÜBİTAK’ın, KOSGEB’in, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TTG’nin bu konuya çok destek verdiğini anlatan Çınar, bu desteklerin tam ve doğru olarak kullanıldığında milyon TL’ye yaklaşan AR-GE desteklerinin olduğunu belirtti.

Konferans sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, KOSGEB Kayseri Hizmet Merkezi Müdürü Erdal Çınar’a teşekkür ederek plaket takdim etti.


 



Editör: TE Bilişim