Niğde Üniversitesi’nden Sağlık Personeline Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı  açıldı.

 

Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, sağlık personelinin taleplerini karşılamak ve daha nitelikli sağlık hizmeti sunumuna katkıda bulunmak için “Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı” açıldı.

 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ‘…insanlığa hizmet etmek, ülkenin ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmak.’ misyonu ile Üniversite bünyesinde açılan bu programın hem Niğde hem de çevre illerde bu alanda yüksek lisans yapmak isteyen tüm sağlık personeline hizmet vermek ve ülke çapında sağlıkta yaşanan dönüşüme katkı sağlamak amacında olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Türk sağlık sisteminde son dönemlerdeki yeniden yapılanmalar, sağlık hizmetlerinin son derece dinamik, değişken ve rekabetin yoğun olduğu bir ortamda gerçekleşmesine neden olmuştur. Sağlık hizmetlerinin profesyonel yöneticiler tarafından yönetilmesi artık adeta bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu nedenle hayata geçirmek istediğimiz Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programının amacı “Çeşitli sağlık kurumlarının orta ve üst düzey kademelerinde çalışacak profesyonel yöneticiler yetiştirilmesine katkı sağlamaktır” dedi.

 

Prof. Dr. Adnan Görür sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programını çok önemsiyoruz. Çünkü sağlıkta yapılan hataların dönüşü olmayabilir. Nitelikli yöneticilerin bu hataları azaltmada önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz”.

 

Adnan Görür, açılacak yeni programın halkın ihtiyaç ve şartlarına uyan bilimsel sağlık politikalarının belirlenmesi, planlanması, kaynakların temini, ekonomi ve finansmanı, organizasyonu ve yönetilmesi için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı sağlayacak bir eğitim programı olduğunu belirtti. Programa, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci alımının gerçekleştirileceğini dile getiren Rektör Görür, Sağlık Kurumları İşletmeciliğinin geleceğin parlayan meslekleri arasında olduğunu ifade ederek “Sağlık kurumlarının çağdaş işletmecilik anlayışı ve profesyonel bir yönetimle idare edilmesinin özellikle özel hastanelerin artması nedeniyle bugün daha önemli hale geldiğine dikkat çekti.

 

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programının önce İlimize, sonra Bölgemize ve nihayetinde de Ülkemize hayırlı olmasını dileyen Görür, “Bu programa başta Niğde sağlık sektörü çalışanları olmak üzere civar illerden de çok talep olacağını umuyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

01-07 Eylül 2014 tarihleri arasında başvuruları kabul edilecek olan program ile ilgili detaylı bilgiye Niğde Üniversitesi’nin www.nigde.edu.tr adresinden ulaşılabilir.




Editör: TE Bilişim