Niğde Ülkü Ocakları gerçekleştirdiği öğle yemeği programı ile Ömer Halisdemir üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.



Programa duyulan yoğun ilgi neticesinde salonda 700'ü aşkın öğrenci bir araya geldi. Program  Kuran-ı Kerim tilaveti, saygı duruş, İstiklal Marşı, Genel Başkanımız Olcay Kılavuz’un Ömer Halisdemir  üniversitesindeki ülkücü öğrencilere  seslendiği bir metinin okunması ve ardından Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanı  Süleyman Sami Peker’in  konuşması ile devam etti.

Yemek öncesi Niğde Ülkü Ocakları Başkanı  Süleyman Sami Peker konuşmasında;  "Ülkü toplumsal fikir ve kuvvet; toplum, maddi ve manevi varlığını daha oldun bir şekle getirmek için edinilen kanaattir.Tarihse,hayat gibi gelişme yolunu takip etmekte zorunludur. Tarihin ağır ve çetin yükünü yaşama aksettiren ülkücülerdir. Bütün insanlığın saadetine, ilimin gelişmesine, milletin kurtulması ve yükselmesine esas olan fikirler, fedakarlık, çalışkanlık pek tabii ülkücü ruhla gerçekleşir.  Metehan'dan Kürşat'a Hoca Ahmet Yesevi'den Yesid Ahmet Arvasi'ye kadar Alparslan'dan Fatih'e Atatürk'ten Alparslan Türkeş'e kadar yüce Türk Milletinin beşlendiği ruh budur”dedi.

Ülkü Ocakları Niğde İl Başkanı Süleyman Sami Peker konuşmasında üstad Galip Erdem'in sözlerine de yer vererek; "Tarihe bakınız yalnız adlarını hatırladığınız milletleri düşününüz hepsinin içerden başlayarak yıkıldığını önce birbirleri ile dövüşmeye başladığını nihayet düşmanlarına yem olduklarını göreceksiniz.Buna karşılık,bugün izahında bile zorluk çektiğimiz büyük başarıların sahipleri,diğer üstünlüklerinden daha çok birbirlerini sevmenin muhteşem gücünden yararlanmışlardır."Bu salonu şereflendiren siz değerli kardeşlerimizde etrafınızdakileri kalplerinden vurup,onların yüreğine sevgi tohumu ekeceksiniz.Birbirinizle hasım olmak gibi bir gaflete düşmeyip kısım olmaya özen gösteceksiniz. Milliyetçi fikriyatın temelinde de milletini sevme ve koşullar ne olursa olsun yine canla başla mücadele etmek yatar.Siz gençliğe örnek olacak ülkücü duruştan taviz vermemiş Oktay SİNANOĞUL'ları, Halil İNANCIK'lar ve Aziz SANÇAR'larsınız.

Ülkücülük,kahve köşelerinde oyun salonlarında malayani işlerle meşgul olmak değil,vakitlerini kütüphanelerde,dersliklerde,ocaklarda bilhassa yaşamın her alanında verimli bir şekilde geçirmektir. Maalesef  modern çağın hastalıklarına bir bir yakalanmış bir nesil peydah olmuştur.Örf,adet,töresini ve Atasını unutmuş neme lazımcı gençliğe inat işte şerefli bayrağın taşıyıcıları,cesaret timsali yürekleri iman ateşiyle yanan kutsal davanın kutsal neferleri ülkücü irade Ülkü Ocakları buradadır!



Peki Ülkü Ocakları olarak biz ne yapacağız. (?)Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve faziletiyle milli manevi değerlerimizi korumak için seminerler arkadaşlarımızın akademik düzeyde başarılarını artırmak için üniversitemizde konferanslar,sempozyumlar düzenleyeceğiz.Yani sıra topluma sosyal bireyler kazandırmak için spor kursları,kişisel gelişim aktiviteleri düzenlemeye devam edeceğiz.

Akademik kadromuzla yarınların vatansever , kalemi satılmamış fikri vicdanı hür yazarların büyük Türk Milletine hizmet edebilmeleri için yazar ve şair atölyelerini faaliyete geçirdik.Buna paralel olarak yazar ekibimizin yazacağı gösterimler için tiyatro ekibi oluşturduk.Son olarak memleketimizin yiğit evladı Ömer HALİSDEMİR nezninde tüm şehitlerimiz için ödüllü şiir yarışmasını önümüzdeki hafta sunacağız.Üniversite teşkilatımızın saydığımın bu ve buna benzer faaliyetleri daha geniş kapsamlı sürdürebilmeleri için sizlerden önümüzdeki süreçte yapılacak olan Üniversite Öğrenci Temsilciliği seçimlerine ayrıca önem vermenizi rica ediyorum.



Kıymetli gönüldaşlarım, kardeşlerim...Ailenizin ,sizlerin vatana hayırlı bir evlat olabilmesi için girdiği sıkıntıları,sizlerinde gurbette çektiği maddi ve manevi dertlerin yakinen takipçileriyiz.Şüpheniz olmasın ki yuvamız,ocağımız,kutlu dergâhımız hasret çektiğiniz gurbette sizlere vuslatı yaşatacaktır.Hak bildiğimiz yoldan şaşmayacağız.Yürümekten ayaklarımız parçalansa da durmayacağız.Yüreğimizdeki iman ile yarınlara umut olacağız.Çivisi çıkmış bu dünyaya inat adamlığımızı haykıracağız.Hem vallahi hem billahi güneşi sağ elimize ayı sol elimize verseler davamızdan  dönmeyeceğiz.Yılmayacağız,yıkılmayacağız,başaracağız-başaracağız-başaracağız.



Ömer HALİSDEMİR Üniversitesinin şerefli bozkurtları, asenaları zamanınızdan feragat edip buraya gelerek bizleri onurlandırdığınız için Üniversite Başkanı Çağrı BEKLER nezninde teşekkür ederim. Sağ olun ,var olun. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE... "  diyerek sözlerini tamamladı.

Ocak başkanının konuşmasından sonra Ülkücü Yemini edilerek, programa son verildi.

 
Editör: TE Bilişim