Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri düzenlenen “Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Önlük Giyme Töreni” ile ‘Beyaz Önlük’ giyerek hekimlik yolunda ilk adımlarını attı.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ile eşi Niğde İl Sağlık Müdür Yardımcısı Çiğdem Olgun Şimşek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üner Kayabaş, Niğde İl Müdürleri, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri adına Mehmet Kaan Bayraktar yaptı. Konuşmasında ailesine ve hocalarına teşekkür eden Mehmet Kaan Bayraktar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesinin öğrencisi olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

64 Tıp Fakültesi öğrencisi için düzenlenen törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üner Kayabaş, hekimlik mesleğinin tarih boyunca insanlığın en değerli ve kutsal mesleklerinden biri olduğunu belirterek, “Hekimliğe giden yoldaki eğitim çok çalışmayı, zorlu süreçlerden geçmeyi, başarmak için, çok ama çok fedakarlık yapmayı gerektirir. Zora talip olan ve başaracağınıza inancımın tam olduğu siz genç tıbbiyelilerin, iyi birer hekim olarak yetişmesi için biz hocalarınız olarak, en az sizler kadar emek vermemiz gerektiğinin bilincindeyiz” dedi.

Fakülte olarak nitelikli hekimler yetiştirmenin yanı sıra; bilimsel, çağdaş ve kaliteli sağlık hizmeti sunumunda bölge ve ülke ihtiyaçlarına öncelik vermeyi hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Üner Kayabaş, genç tıbbiyelilerin eğitim göreceği Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesinin temel eğitim mekânları ve imkânları hakkında da bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ise törende yaptığı konuşmada; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin 26. kuruluş yıldönümünü kutlayan ve bu yılki 24. Dönem mezunları ile birlikte; aralarında milletvekili, belediye başkanı, akademisyen, işadamı ve ülkemizin birçok alanında, 60.000’den fazla mezunu ile yetişmiş insan gücüne katkı sağlayan bir üniversite olduğunu belirtti.

Rektör Kar konuşmasında ayrıca, “Bu yıl ikinci yaşına basan ve bugün beyaz önlüklerini giydireceğimiz, tıp eğitimine yeni başlayan 64’ü Türk, 4'ü uluslararası öğrencisi ile birlikte toplam 128 öğrencisi bulunan Tıp Fakültemiz, üniversitemiz merkez yerleşkesinde, kendine tahsis edilmiş olan binasında tıp eğitimine devam etmektedir.  Tıp Fakültemizin üniversitemiz merkez yerleşkesindeki, morfoloji binasının inşaatı hızla devam etmekte olup, iki yılda tıp eğitimine yeni binasında devam etmesi planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesinin mevcut akademik kadro genişliğinin Yükseköğretim Kurulu tarafından tıp fakültesinin eğitime başlaması için gerekli olan kadro ve altyapı koşullarını fazlası ile sağlamış durumda olduğunun altını çizen Rektör Kar, “Şu anda Tıp Fakültemizde 50 öğretim üyemiz ile tıp eğitimi verilmektedir. Yakın zamanda atama kararnameleri imzalanan 6 öğretim üyemizin daha Tıp Fakültemizin kadrosuna katılması ile birlikte bu kadro daha da güçlenecektir” şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim