Üniversitemiz Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 37 öğrenci 2012 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) yerleştirme sonuçlarına göre ilgili programların lisans programlarına yerleşerek büyük bir başarıya imza attı.


Radyo Televizyon Teknolojisi Programı’ndan 14, İnşaat Teknolojisi Programı’ndan 10, Radyo Televizyon Programcılığı Programı’ndan ise 13 öğrenci Ankara Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi ve Atılım Üniversitesi’nin ilgili lisans programlarına yerleşti.


Konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demiralp; geçen yıl DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavı sonucunda Niğde Teknik Bilimler


Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 22 öğrencinin fakültelerin ilgili programlarına yerleştiğini belirterek 2012 DGS sonuçlarına göre de 37 öğrencinin lisans programlarına yerleştiğini söyledi. Vizyonu, mesleki ve teknik eğitimin gerektirdiği yüksek standartlara sahip, çağdaş, çevreci, yenilikçi, paylaşımcı, iş dünyasının tercih ettiği nitelikli elemanlar yetiştirmek olan yüksekokullarının DGS sınavlarındaki başarısının tesadüf olmadığını ve bu başarının bundan sonraki yıllarda da artarak devam etmesi için üzerlerine düşeni fazlasıyla yapacaklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demiralp, DGS’de başarılı olan öğrencilere yeni eğitim öğretim hayatlarında başarılar dileyerek bu başarıların yeni öğrencilere örnek olması gerektiğini belirtti.





Editör: TE Bilişim