Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün Ahiler Kalkınma Ajansı 2014 yılı Teknik Destek Programına sunulan ‘Kurumumuzun Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilerek Kayıtdışı Çalışmalara Yönelik Saha Çalışması ve Program Hazırlanması’ adlı projesi başarılı bulunarak destek almaya hak kazanmıştır.

AHİKA ile sözleşme imzalanmasına müteakip Niğde SGK İl müdürlüğü personeline yönelik 2 gün süren kurumsal yapıyı güçlendirici eğitimler 17-18.11.2014 tarihlerinde Niğde Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Sosyolog Feray ARTAR tarafından verilen eğitimin ilk bölümünde;  “İletişim”, “Zaman Yönetimi” konuları ele alındı. Artar, etkili iletişimin sırları, insanlara değer verme ve farkındalığın önemi, insanları anlamak ve anlaşmak için yapılması gerekenler, iletişimi etkileyen nedenler, iletişimin öğeleri, dinleme, iletişimde beden dilinin önemi gibi konularda bilgi vererek, etkili iletişimin önemli öğelerinin ise insanlara değer vermek ve dinlemek olduğunu ifade etti.

Eğitimin ikinci bölümünde ise “Motivasyon”  hakkında sunum yapan Artar, motivasyon süreçleri, kendini, çalışanları ve ekipleri motive etmenin yolları, motivasyonu artıran ve azaltan durumlar, takım ruhu ve başarıyı sağlayan etkenler hakkında detaylı bilgi verdi.

Niğde SGK İl Müdürlüğü ve Araştırma Görevlisi Sosyolog Feray ARTAR tarafından eğitimin tamamlanması akabinde “Tarımda Kayıtdışı İstihdamla Mücadele” kapsamında anket oluşturularak ilimizde 5 günlük bir saha araştırması yapılacak ve ortaya çıkan verilerle Eylem Programı oluşturulup bilgilendirme faaliyetlerine başlanacaktır.



Editör: TE Bilişim