Niğde’de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Niğdeli Şehit Polis Memuru Murat Şengül’ün adına yaptırılan ‘Z Kütüphane’ düzenlenen törenle açıldı. 
Niğde Merkez Zahide Sefer İlkokuluna yaptırılan 'Z Kütüphane' açılış törenine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Ağır Ceza Reisi Osman Soydal, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, kurum Müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşma yapan Vali Şimşek, tüm okullarda bu tür kütüphanelerin yapılması ve teknoloji ile desteklenmesi büyük önem taşıdığını söyledi.
Şimşek açıklamasında: ‘‘Güvenli hayat, güvenli çocuk ve gençler sosyal koruma ve destek programı kapsamında Niğde Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz tarafından ‘Üç Nefes Bir Kulaç’ isimli proje hayata geçirilmiş ve yine bu proje kapsamında Şehidimiz Murat Şengül’ün ismini taşıyacak olan Z kütüphanemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Şüphesiz ki çocuklarımızın geleceğine doğrudan etki edecek kütüphanelerin zenginleştirilmesi, tüm okullarımızda bu tür kütüphanelerin yapılması ve teknoloji ile desteklenmesi büyük önem taşımaktadır. Özellikle Yeni ve modern bir tasarım anlayışı ile oluşturulan z-kütüphaneler, öğrencilerimize okumanın keyfini ve bilgiyi keşfetmenin heyecanını yaşamalarında ve hayal güçlerini geliştirmelerinde yeni imkânlar sağlar. Umut ediyorum ki, Öğrencilerimiz Z kütüphanemizden etkili bir biçimde yararlanacak ve gerek elektronik gerekse yazılı medya kullanım becerilerini nasıl geliştirebileceklerini Z Kütüphaneler sayesinde daha iyi öğreneceklerdir” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Şehit Polis Memuru Murat Şengül’ün ismini taşıyan Z Kütüphane açıldı.
Editör: TE Bilişim